Workshop PTO gesprekstechnieken

4dCoachingsgesprekken van pijn naar verlangen

 

1d

PTO gesprekstechnieken

Je helpt om anders te gaan kijken.

Je helpt om anders te gaan kijken.

Bij Intence Opleidingen, voeren we PTO gesprekken. PTO betekent: positief tegenovergestelde. In deze workshop leer je met je gesprekstechnieken bewust aan te sluiten  bij de wens onder het probleem. Alles wat je aandacht geeft groeit. Je leert met je wijze van spreken aandacht te geven aan wat je wilt. Tijdens deze workshop leer je er alert op te zijn dat je de pijn niet versterkt. Woorden als ‘lastig, wat erg, dat kan ik niet, dat kan ik me voorstellen, dat durf ik niet’ schrappen we uit je vocabulaire. Met de juiste taal nodigen we de ander uit om te voelen en te veranderen. Op die manier maken we de verschuiving van de pijn naar verlangen. Door te focussen op verlangen gaat de energie weer stromen. In de wereld van coaching en hulpverlening worden er vaak andere dingen aangeleerd. Er wordt geleerd om de coachee zodanig te bevragen dat hij/zij met eigen antwoorden moet komen. Er wordt geleerd om het verhaal steeds weer opnieuw te vertellen (te herbeleven). Ook wordt er geleerd om gevoelsreflecties te geven, zoals ‘best heftig wat je hebt mee gemaakt’, of: ‘ik schrik hier ook van’. In deze workshop pakken we dit anders aan. Het gevoel en de emoties mogen er zijn en mogen gevoeld worden, dat is helend. Vervolgens kijken we naar welke overtuigingen je hebt aangenomen door dit gevoel of deze negatieve gebeurtenis. En we leren te ontdekken welke nieuwe overtuiging mogelijk is. Zo ontstaat er een proces van voelen en veranderen. Je neemt als coach een leidende rol en daarmee neem je de ander mee van pijn naar verlangen.

Lukt het jou niet altijd om van pijn naar verlangen te coachen? Wil je deze gesprekstechnieken beter in de vingers krijgen? Meld je dan aan voor deze workshop. Tijdens de oefeningen is er een trainingsacteur aanwezig. Je gaat doorzien waar je ongemerkt de pijn versterkt. Het belooft een uitdagende workshop te worden die best mind-blowing kan zijn. Durf jij de uitdaging aan te gaan om dieper in jouw gesprekstechnieken te duiken?

Plaats en kosten

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 3 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur bij Intence Opleidingen Oranjepark 4 in Dordrecht en kost 125 euro.
 

38l
 

Aanmelding

Om je aan te melden voor de workshop PTO gesprekstechnieken: klik hier

Voor vragen kun je bellen met 06-24111962

Of stuur een mail naar: info@intenceopleidingen.nl

38l

Beroepsverenigingen

  • BATC
  • SKJ
  • KTNO keurmerk (module)
  • KTNO keurmerk (vakopleiding)
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top