Workshop Creatief kindercoachen bij ADHD en HSP

12aPraktische tools om in rust te komen

1b

Een workshop die jou creatieve tools geeft om kinderen met ADHD en/of HSP effectief te begeleiden

Etiketjes

Wij zijn altijd heel voorzichtig met het plakken van etiketjes. Het duwt kinderen in hokjes en voor je het weet gaan ze dat leven. Maar om toch een beetje te weten waar je in deze workshop tools voor krijgt, is de benaming van de workshop ‘Creatief kindercoachen bij ADHD en HSP’ gekozen. En hoewel ADHD en HSP niet hetzelfde is, is de manier om er op een goede manier mee om te gaan wel hetzelfde.

Wat ga je leren in deze workshop? 

Je leert creatieve tools die kinderen helpen om meer naar binnen te gaan. En door meer naar binnen te gaan en minder op buiten gericht te zijn, gaan ze op een goede manier met zichzelf om. Het voorkomt of reduceert overprikkeling. Daardoor helpt het kinderen om grip te krijgen op hun gedrag. Het leert hen om rustiger te kunnen functioneren en beter bij zichzelf te blijven, waardoor overprikkeling minder wordt. Natuurlijk kunnen we niet de persoonlijkheid van kinderen veranderen -en dat willen we ook niet- maar er is zeker winst te behalen. Het creatieve spreekt kinderen meer aan dan alleen gesprekken, vaak vinden ze het leuk om creatief bezig te zijn. Gedrag komt vooral voort uit ons onbewuste, creatieve beelden worden opgeslagen in ons onbewuste en daardoor heeft deze manier van coachen invloed op het gedrag en is het een effectieve manier van werken.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor professionals die met kinderen werken. Ook de studenten die reeds bij Intence Opleidingen de opleiding tot Creatief Kindercoach hebben gevolgd kunnen deze workshop volgen. Inmiddels is deze workshop aan de opleiding toegevoegd. Zat deze lesdag nog niet in jouw opleiding dan is het leuk om deze dag te volgen. Misschien ook leuk om dat samen met je oud-groepsgenoten te doen. Maar ook voor ouders of onderwijzers is het waardevol om aan deze workshop deel te nemen.

12c

12b

Plaats, kosten en tijdstip

De workshop wordt gegeven op zaterdag 19 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur bij Intence Opleidingen, Oranjepark 4 in Dordrecht. Deze plek is 3 minuten lopen vanaf het centraal station en vanaf de gratis parkeerplaats.

De kosten van de workshop zijn 75 euro inclusief btw.

Aanmelden kan hieronder via de webshop.

38l

 Aanmelding

De workshop kost 75 euro.

 Klik hier om je aan te melden

Voor vragen kun je bellen met 06-24111962

Of stuur een mail naar info@intenceopleidingen.nl

38l

Beroepsverenigingen

  • BATC
  • SKJ
  • KTNO keurmerk (module)
  • KTNO keurmerk (vakopleiding)
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top