Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Even voorstellen

 

Even voorstellen

 

6

 

 

157955338_3826118107483054_9142669050533171155_nIk ben Margo Riphagen. Ik ben directeur en docent bij Intence opleidingen. Met veel plezier leid ik coaches, therapeuten en hulpverleners op. Het is mijn passie om kennis te delen. Ik vergaarde kennis op een aantal gebieden. Die gebieden zie je terug in mijn opleidingsaanbod.

Vanaf 1989 ben ik bezig om mensen te coachen. Ik heb eerst twee jaar gewerkt in een meiden-tehuis, voor mishandelde en misbruikte meisjes. Daarna heb 3 jaar gewerkt met uit huis geplaatste jongeren en daarna 18 jaar in een Blijf van mijn Lijfhuis (een opvanghuis voor vrouwen en kinderen die geweld hebben mee gemaakt). In mijn werk in deze tehuizen heb ik altijd creatief gewerkt met mijn cliënten. Ik gaf daarnaast les bij de Academie voor Counselling en Coaching en ik leidde SPWers op bij Capabel onderwijs.

Vanaf 2010 heb ik mijn eigen praktijk van waaruit ik les geef. Tevens geef ik individuele coaching voor volwassenen en kinderen, en ik geef  inter- en supervisie, workshops en teamtrainingen.

Tijdens mijn werk heb ik altijd vele vormen van onderwijs gevolgd. Mijn eerste beroepsopleiding is HBO-j (later veranderd in SPH). Verder heb ik gedurende vier jaar de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch coach gevolgd. Ik volgde een tweejarige opleiding tot energetisch therapeut, een NLP opleiding,  opleidingen tot spiritueel trainer, een opleiding familieopstellingen, een opleiding tot Matrixcoach, een opleiding EMDR en een tweetal docenten opleidingen.

Al die verschillende methodes die ik geleerd heb, combineer ik in mijn therapie en coaching en zijn in mijn lessen verweven. Geweld, misbruik en spiritualiteit zijn mijn speerpunten.

Door al mijn opleiding en therapie kwam ik naast een professionele ontwikkeling ook in een persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde welke trauma’s ik opgelopen had en hoe ik die los kon laten. Ik leerde mijn pijn te doorvoelen. Tevens leerde ik wat voor overtuigingen ik als gevolg van die trauma’s aangenomen had. Ik veranderde mijn overtuigingen. Vanzelfsprekend ging toen ook mijn gedrag veranderen. Ik merkte hoe mijn gedachtes mij en datgene wat ik wil ondermijnde en structureel ging ik die gedachtes aanpakken. Door deze werkwijze leerde ik bij mezelf hoe ik kon veranderen, hoe ik vrij kon worden in wie ik ben, hoe ik thuis kon komen in mijn midden, thuiskomen bij mezelf. Mijn persoonlijke proces breidde zich uit naar een spirituele ontwikkeling. Ik leerde te kijken vanuit een groter geheel. Dit hele proces maakte dat ik steeds gevoeliger werd en steeds intuïtiever ging werken. Een kwaliteit die ik ook tijdens het lesgeven gebruik en wil overbrengen aan de professionals. Alles wat je door wil geven moet je eerst zelf doorgewerkt hebben is mijn motto. De opleidingen van Intence Opleidingen zijn daarom enerzijds gericht op professionele ontwikkeling anderzijds op persoonlijke ontwikkeling.

Ik word ervaren als een warme, betrokken en kundige trainer, die er in slaagt om persoonlijke processen op gang te brengen en goed kennis kan overdragen.

 

gib-logo-new-recensie

Louterfoto-8375

 

 

 

 

 

 

 

Creativiteit geeft Leven

komt tot de kern

en helpt om te worden

wie jij wilt Zijn.

Dit zijn mijn handen

en dit is wat ik in de wereld wil zetten.

naam

 

 

Beroepsverenigingen

  • Groeien in bewustzijn
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
  • Gcoach

Social Media

Back to Top