Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Over mij

 

Even voorstellen

Margo-verkleindIk ben Margo Riphagen. Ik ben docent bij Intence opleidingen. Met veel plezier leid ik coaches, therapeuten en hulpverleners op in het vak van creatief coach en in het coachen met chakra’s. Het is mijn passie om het ervaringsgerichte coachen over te brengen aan andere professionals. Vanaf 1989 ben ik bezig om middels creatieve methodes mensen te coachen. Ik heb eerst vijf jaar gewerkt met uit huis geplaatste jongeren, daarna 18 jaar in een Blijf van mijn Lijfhuis. Vanaf 2010 heb ik mijn eigen praktijk van waaruit ik les geef. Vanaf 2016 Is Intence opleidingen in het leven geroepen als onderdeel van Margo’s creatieve praktijk.

Als logische vervolgstap kwam de wens om mijn kennis en ervaring door te geven. Ik volgde de opleiding ‘Train de trainer’ en een  tweetal docentenopleidingen.  Ik haalde mijn onderwijsbevoegdheid. Ik geef les bij de Academie voor Counselling en Coaching en vanuit mijn praktijk leid ik professionals op die zelf het vak van creatief coach willen leren. Daarnaast geef ik creatieve workshops en trainingen.

Mijn eerste beroepsopleiding is HBO-j. Verder heb ik gedurende vier jaar de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch coach gevolgd. Ik volgde een tweejarige opleiding tot energetisch therapeut, een NLP opleiding, een opleiding tot spiritueel trainer, een opleiding familieopstellingen en de opleiding tot Matrixcoach en nog meer energetische opleidingen. Al deze technieken combineer ik in mijn werkwijze en zijn in mijn lessen verweven.

Door al mijn opleiding en therapie kwam ik naast een professionele ontwikkeling ook in een persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde welke trauma’s ik opgelopen had en hoe ik die los kon laten. Tevens leerde ik wat voor overtuigingen ik als gevolg van die trauma’s aangenomen had. Ik veranderde mijn overtuigingen. Vanzelfsprekend ging toen ook mijn gedrag veranderen. Ik merkte hoe mijn gedachtes mij en datgene wat ik wil ondermijnde en structureel ging ik die gedachtes aan pakken. Door deze werkwijze leerde ik bij mezelf hoe ik kon veranderen, hoe ik vrij kon worden in wie ik ben, hoe ik thuis kon komen in mijn midden, thuiskomen bij mezelf.  Mijn persoonlijke proces breidde zich uit naar een spirituele ontwikkeling. Ik leerde te kijken vanuit een groter geheel. Dit hele proces maakte dat ik steeds gevoeliger werd en steeds intuïtiever ging werken. Een kwaliteit die ik ook tijdens het lesgeven gebruik en wil overbrengen aan degene die bij mij een opleiding volgen.

Naast lesgeven geef ik ook nog individuele therapie/coaching. Op een gelijkwaardige wijze en met respect  en betrokkenheid, begeleid ik veranderingsprocessen. In een veilige omgeving loop ik tijdelijk met je mee. Ik ben uiterst doelgericht. Mijn werkwijze is snel, intuïtief, efficiënt en pragmatisch. Na een sessie weet je heel concreet wat jij kunt doen om anders met die moeilijke situatie om te gaan. Dit is ook wat ik wil leren aan de mensen die bij mij de opleiding volgen.

Margo-van-Margo's-Creatieve-Therapie-6

 

kunst 004 - kopie
           

Creativiteit geeft Leven

komt tot de kern

en helpt om te worden

wie jij wilt Zijn.

Dit zijn mijn handen

en dit is wat ik in de wereld wil zetten.
    

naam

Beroepsverenigingen

  • Groeien in bewustzijn
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
  • Gcoach

Social Media

Back to Top