Opleiding Transformatie Coachen

40rJe leert hoe je veranderingsprocessen begeleidt

40s. jpg

40i
Transformatiecoachen

Wil jij ook graag op een dieper niveau anderen begeleiden om te transformeren? Wil je weten hoe processen echt werken? In de opleiding Transformatiecoachen leer je interventies die echt bevrijdend werken. Je leert om het ego te doorzien, nieuwe overtuigingen aan te nemen en daarna een nieuwe realiteit te creëren. Gezamenlijk groeien we en alles wat jij hebt geleerd kun jij weer leren aan anderen. Verder gaan we werken met vergeving en intenties.

Voor wie?

Wil jij mensen coachen om te groeien in bewustzijn? Wil jij mensen begeleiden om terug te stappen in hun essentie? Wil je graag trauma’s helen? Heb jij zelf stappen gezet op de ladder van bewustzijn en wil je nu anderen daarin begeleiden? Dan is deze opleiding Transformatie Coachen wat voor jou. In de opleiding leer je hoe je een bewustzijnscoach kunt worden. Hoe je jouw hart kunt openen en weer kunt zijn wie je werkelijk bent. Je leert anderen te begeleiden bij het doorzien van het ego, het terugstappen in hun essentie, het doorvoelen van opgeslagen angsten en verdriet, het aannemen van nieuwe overtuigingen en gedachtes en je begeleidt hen naar een leven waarin zij steeds verder openen in bewustzijn.

Heb je al coachervaring maar merk je dat je meer tools nodig hebt, dan is de opleiding Transformatie Coachen van Intence Opleidingen de opleiding die jou gerichter en bewuster leert coachen.

40b

Wat leer je?

Als je leeft maak je dingen mee. Die ervaringen vormen jou. Die ervaringen maar ook jouw overtuigingen kleuren jouw manier van zijn. Veelal hebben we overtuigingen waar we last van ervaren: Je vindt jezelf niet oké, je voelt je niet veilig of je wil er niet zijn. Er ontstaat dan een valse grondtoon. Vanuit die grondtoon plakt het denken er denkkaders overheen en op die manier ontstaan er allerlei constructies over jouw ware zelf. Dit is een onvrije staat van zijn. Je ervaart dan strijd, verdriet, tekort of boosheid in je leven.

In deze opleiding leer je om die constructies los te laten. Je gaat de denkkaders doorzien. Ook krijg je zicht op je overtuigingen die je hebt aangenomen en hoe je ze weer los kunt laten. Je leert hoe je traumatische ervaringen die hebt meegemaakt kunt transformeren (veranderen). Je krijgt zicht op hoe je kunt veranderen door al jouw beperkende overtuigingen los te laten. Je kunt kiezen om ze ‘gewoon’ te veranderen. Je kunt kiezen om weer terug te komen in jouw authenticiteit en te zijn wie je ten diepste bent. Je kunt weer leven vanuit de liefde die jij bent. Je gaat van ‘doen’ naar ‘zijn’ en je ervaart de liefde, rust, vertrouwen, verbinding, acceptatie, zachtheid en overvloed die jij ten diepste bent. Je kunt kiezen om jouw hart te openen en mee te bewegen met de natuurlijke stroom van jouw leven. Je leert hoe alles met alles is verbonden en je leert te kijken vanuit een ander perspectief dan onze kleine denkgeest. Je leert te voelen en gebruik te maken van intuïtie. Tevens krijg je inzicht in de werking van de chakra’s en hoe je blokkades in dit energiesysteem weer kunt laten stromen. A ls jij het leert, kun jij het aan anderen leren.

33pJij bent het instrument en jij kunt de verandering bij jouw klant bewerkstelligen. Je leert te werken vanuit je wezenlijke zelf. Door naar jezelf te luisteren en bewust stil te zijn, zal het contact met je wezenlijke zelf groeien. Je leert het denken als het ware stop te zetten. Je komt in een ontspannen toestand en er ontstaat ruimte voor wezenlijk contact en verbinding met de ander en met jouw intuïtie. Op die manier ontvouwt zich wat mag ontstaan. Waardoor je de ander precies kunt geven wat die nodig heeft. Je leert te werken van hart tot hart. En zo ontstaat er een verdiepend contact waarin je aanwezig bent met jezelf, met de ander en met de innerlijke wijsheid. Er ontstaat een vanzelfsprekend weten en van daaruit leer jij de ander te begeleiden.

In de opleiding ga je zelf dit pad en maak je je vrij van ‘alles’ wat jou niet (meer) dient. Je stapt terug in wie je werkelijk bent. Als jij het kunt, kun jij het anderen leren. Dat is waar deze opleiding voor staat. En je leert deze processen te begeleiden.

“Vrij ben je als je niet meer gelooft wat je ooit allemaal bedacht hebt.”

piramide

Schema wat tijdens de opleiding gebruikt wordt. De pijn moet je voelen. De overtuigingen, het gedrag en de gedachtes gaan we veranderen.

15

Lesaanbod

Deze onderwerpen zitten in het lesaanbod:

 1. Les 1) Energetisch en intuïtief afstemmen op de ander. Inzicht in kernvragen/overtuigingen die mensen aan kunnen nemen.
 2. Les 2) Technieken om het ego te doorzien. De globale werking van de chakra’s.
 3. Les 3) Angsten/trauma’s doorvoelen en transformeren.
 4. Les 4) Werken met de kracht van vergeven/ontbinden van contracten, afspraken en inprentingen
 5. Les 5) Coachen voorbij dualiteit, terug stappen in wie je werkelijk bent.
 6. Les 6) Wat is jouw missie? Werken met intenties en focussen.
 7. Les 7) Multidimensionaliteit.
 8. Les 8) Een casus maken.

Er wordt lesgegeven in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht. Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van:

 • Creatief werken
 • Werken met opstellingen
 • Energetisch werken
 • Werken met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • Werken met de stem
 • Lichaamsgericht werken

Deze opleiding is voor mensen met de nodige ervaring op het gebied van coachen. En die zelf ook het spirituele pad, het pad van bewustwording bewandelen. Bij vragen hierover is het goed om eerst af te stemmen. Het is echt een verdiepingsopleiding.

In de opleiding leer je theoretische kaders en tal van coachingstechnieken. We oefenen op elkaar. De ene keer ben je cliënt en de andere keer ben je coach. Dat houdt in dat je zowel een persoonlijke als een professionele ontwikkeling doormaakt. De opleiding wordt afgerond met een eindpresentatie waarin je laat zien wat je geleerd hebt.

Accreditatie bij de KNTO

Deze opleiding is als module geaccrediteerd bij de KNTO en BACT. Na succesvol afronden van de opleiding krijg je een certificaat met 12,5 ETCS. Deze punten kun je gebruiken als bijscholingspunten of als verzamelpunten om je aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Als je daarbij bent aangesloten en je doet medische of psychosociale basiskennis dan zou je vergoed kunnen worden middels de aanvullende zorgverzekeraars.

14b

Kosten:

Deze mooie diepgaande en uiterst effectieve opleiding kost 895,- euro en een reader met achtergrondinformatie, certificaat en een individuele sessie. De opleiding is btw-vrij. Je betaalt 300 euro aanbetaling. Vlak voor aanvang krijg je een factuur om het resterende gedeelte te betalen.

Plaats en tijdstip:

De opleiding wordt gegeven op 8 dinsdagmiddagen in het Oranjepark 4 in Dordrecht van 13.00 uur tot 17.00 uur. De kosten zijn 895 inclusief reader en btw.

Transformatiecoachen vrijdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur Oranjepark 4 in Dordrecht.

 1. 04-10-2024
 2. 08-11-2024
 3. 13-12-2024
 4. 17-01-2025
 5. 07-02-2025
 6. 14-03-2025
 7. 04-04-2025
 8. 23-05-2025

De mooie ruimte van Intence Opleidingen. Wil jij op één van deze stoelen komen zitten?

18

Onderaan deze pagina is een link om je aan te melden.

Overzicht Opleiding Transformatiecoachen:

 • Doel van de opleiding: Je leert het vak van van transformatiecoach. Dat wil zeggen dat je leert om veranderingsprocessen te begeleiden.
 • Inhoud: Je leert vele interventies om anderen te begeleiden naar meer geluk, authenticiteit en vrijheid. Ook zal er theoretische kennis worden gedeeld.
 • De opleiding heeft een hbo werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag van schrijft. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkgericht examen. In les 7 maak je een toets en in les 8 een praktijkgerichte casus. Maak je niet druk over de toets en de casus. Je wordt hierin begeleid. Als docent zie ik het als mijn taak om jou voor te bereiden op een geslaagd resultaat  Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig transformatie processen begeleiden.
 • Studiemateriaal: Je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader heeft copyright  en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • Aanvangsniveau: Dit is een verdiepende opleiding, dus fijn als je al een coachopleiding hebt gevolgd en al werkzaam bent als coach. Bij vragen over het niveau, bel even, dan kijken we er samen naar.
 • De lengte van de opleiding is 8 lesdagen van 4 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hieronder of in de agenda.
 • Studiebelasting: 55 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (8 x 4 uur), de startopdracht 1uur, het schrijven van een reflectieverslag (10 uur) en het lezen van de reader en het boek van vergeving van Glaudemans. Om tot goed resultaat te komen, is het raadzaam om buiten de lessen om bezig te zijn met transformatie coachen, leuk als je er over leest, op internet dingen opzoekt, of al gaat oefenen. Per les zal er een thuiswerkopdracht worden mee gegeven om je daarin uit te dagen. Ook kunnen studenten gezamenlijk afspreken om intervisiebijeenkomsten te plannen.
 • Certificaat: Je krijgt een certificaat als je 7 van de 8 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. (Er is geen recht op vrijstelling)
 • Kosten: 895 euro btw-vrij inclusief lesreader.

Recensies

“Deze opleiding bleek voor mij de basis te zijn om daadwerkelijk te gaan coachen. Ik wist wat ik wilde leren en alles wat ik wilde leren zat in deze opleiding.”
Erica van Wijngaarden van Zielsbekwaam leven en ondernemen

“Margo geeft op een liefdevolle manier feedback. Dat vind ik een verademing. Bij coachopleidingen leer je dat je altijd een soort van achterover leunt en maar luistert en bij Margo leer je juist om  regie te nemen. Je leert om  jouw klant vanuit een groter bewustzijn te laten kijken. Fijn om op die manier een stukje met je cliënt mee te lopen. Haar visie en aanpak vind ik inspirerend.”
Esther Limonard – www.women-in-control.nl

“Een enorm mooie opleiding. Waarbij ik heel veel inzichten heb gekregen en tegelijkertijd een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt. Een opleiding met veel diepgang en aandacht. Je bent een ontzettend fijne, vriendelijke en warme docent.” 

38l

Hieronder een video die een goede impressie geeft van de opleiding transformatiecoachen:

38l

Aanmelden

Aanmelding gaat via de Webshop. Je betaalt dan 300 euro aanbetaling

Je hebt dan ook de mogelijkheid om een annuleringsverzekering van 50 euro af te sluiten

voor aanvang van de opleiding krijg je een factuur om het resterende bedrag te voldoen.

Voor aanmelden en betalen klik hier 

Voor vragen kun je bellen met 06-24111962

Of stuur een mail naar info@intenceopleidingen.nl.

38l

Tips en tools om het ego te doorzien

Gebruik deze tools bij de coaching van jouw klanten

* Door de tips en tools te downloaden meld ik mij automatisch aan voor de nieuwsbrief

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top