Opleiding Creatief Coachen 2de jaar

34a

Omdat je hier nog meer van wil leren

6

37d

Is er een verlangen naar meer?

Heb jij ook zo van dat eerste jaar Creatief Coachen genoten? Voel je dat je heel graag dit vak in de wereld wilt zetten en weet je nog niet helemaal hoe je dat moet doen? Zou je nog een verdiepingsslag willen maken en zelf creatieve methodes willen ontwikkelen? En je verder bekwamen in de gesprekstechnieken? Of zou je nog dieper in de methodiek willen duiken en feedback krijgen van jouw collega’s? Dan is het tweede jaar perfect voor jou.

Wat leer je?

In het tweede jaar ga je nog meer creatieve methodes leren. Je wordt uitgedaagd om zelf creatieve methodes te ontwikkelen en materialen te kiezen. We kijken gezamenlijk naar onze werkwijzen en geven elkaar daar feedback op zodat jij professioneel nog verder kunt groeien. Ook kijken we in het tweede jaar wat jij nog nodig hebt om dit mooie vak in de wereld te zetten. En je leert over de structuur van een coach-sessie en een coachingstraject.

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de KNTO en de BACT (15 ECTS). Dat houdt in dat als je voldoende accreditatiepunten hebt, dat je je kunt aansluiten bij een beroepsvereniging. Als je dan nog de medische of psychosociale basiskennis volgt kun je vergoed worden door sommige zorgverzekeraars.

 14b

Kosten

De opleiding kost 1250 euro. Dit is inclusief materiaal en reader. De opleiding is btw-vrij. Je betaalt 300 euro aanbetaling. Vlak voor aanvang krijg je een factuur om het resterende gedeelte te betalen. In overleg is het mogelijk om het resterende bedrag in termijnen te betalen. Ook kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Je betaalt dan 50 euro extra.

Plaats en tijdstippen

De tweedejaarsopleiding wordt gegeven op vrijdagen  van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Oranjepark 4 in Dordrecht.

Data: 06-09-2024, 25-10-2024, 29-11-2024, 03-012025, 31-01-2025, 21-02-2025, 21-03-2025, 09-05-2025, 06-06-2025, 04-07-2025

Je kunt je aanmelden via onderstaande link. Geef dan aan op welke dag jij het tweede jaar Creatief Coachen wilt volgen.

33jOverzicht tweedejaars Creatief Coachen:

 • Doel van de opleiding: Verdieping in het vak van Creatief Coachen. Verder oefenen van gesprekstechnieken, zelf creatieve interventies ontwikkelen, feedback krijgen op eigen beroepsattitude en zicht krijgen op de structuur van een sessie maar ook van een coachingstraject. En eventuele eigen weerstand overwinnen.
 • Inhoud: Je ontwikkelt zelf creatieve interventies, je krijgt feedback op jouw werk als Creatief Coach. En je maakt een verdiepingsslag ten aanzien van de theorie en structuur van het creatief coachen.
 • De opleiding heeft een hbo werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag van schrijft. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en een praktijkgericht examen. In les 9 maak je een toets en in les 10 een praktijkgerichte casus. Je wordt hierin begeleid naar het eindresultaat en daardoor is er een grote slagingskans. Aan het eind van de opleiding kun jij als Creatief Coach aan de slag.
 • Aanvangsniveau: Leerjaar 1 van de opleiding Creatief Coachen heb jij gevolgd en succesvol afgerond.
 • Studiemateriaal: Je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader heeft copyright en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • De lengte van de opleiding is 10 lesdagen van 7 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hieronder of in de agenda.
 • Studiebelasting: 85 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (10 x 7 uur),  de startopdracht (1 uur) , het schrijven van een reflectieverslag (10 uur) en het lezen van de reader en het boek ‘Kinderen geven tekens’ (4 uur). Dit omdat hier in veel uitleg staat over interpretatie van de beelden. Om tot goed resultaat te komen, is het raadzaam om buiten de lessen om bezig te zijn met creatief coachen, leuk als je er over leest, op internet dingen opzoekt, of al gaat oefenen. Per les zal er een thuiswerkopdracht worden mee gegeven om je daarin uit te dagen. Ook kunnen studenten gezamenlijk afspreken om intervisiebijeenkomsten te plannen.
 • Certificaat: Je krijgt een certificaat als je 9 van de 10 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. Er is geen recht op vrijstelling kosten: 1250,- euro btw-vrij inclusief lesreader en materiaalgebruik.

51

Ik kijk er naar uit om je weer te ontmoeten.

naam

38l

Aanmelden en prijs

Je betaalt 300 euro als aanbetaling en voor aanvang krijg je nog een factuur van om het resterende bedrag te betalen.

Je kunt kiezen om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Klik hier voor aanmelding en betaling

Vermeld in het vak voor vragen en opmerkingen welke dag je wilt volgen en of je op locatie komt of on-line wilt.

Wanneer je vragen hebt, kun je bellen met 06-24111962

Of je kunt mail naar info@intenceopleidingen.nl.

38l

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top