Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Counseling bij geweld en misbruik

Opleiding Counseling bij geweld en misbruik

315

Haal de man/ vrouw uit het geweld en haal het geweld uit hen!

Voor wie?

Ben jij hulpverlener/coach/therapeut en werk jij met mensen die geweld of misbruik hebben meegemaakt, dan heb je er in eerste instantie zorg voor dat het geweld/misbruik stopt. Maar dan? Je kunt mensen uit geweld halen maar hoe haal je het geweld uit hen? Je weet dat als je het geweld niet uit hen haalt,  de kans dan groot is op terugval en herhaling. Het geweld uit mensen halen, dat is precies waar deze opleiding over gaat. Ben jij hulpverlener, coach of therapeut en leeft in jou het verlangen om mensen na geweld/misbruik weer vrij  te laten zijn van hun traumatische ervaring? Dan is dit een bijzonder geschikte opleiding voor jou.

Wat leer je?

Je leert ‘tools’ om het geweld uit mensen te halen. Je leert hoe je anders naar geweld kunt kijken, hoe je ‘slachtoffers’ echt kunt begeleiden naar vrijheid. Als het ware terug te komen in de staat van zijn voordat het geweld plaats vond. Je leert ervaringsgerichte methodes om het verdriet te verwerken. Je leert hoe je nieuw gedrag kunt aan leren, je leert de geweldspiralen te doorbreken. Je leert hoe je de kracht van vergeving kunt gebruiken. Hoe jouw cliënten weer regie kunnen nemen. Door deze technieken maak jij het verschil voor jouw cliënten.

Ervaringsgericht werken

We gaan niet alleen praten met onze cliënten. De kracht van deze opleiding zit in het ervaringsgericht werken. Dat wil zeggen dat we werken met creatieve middelen, zoals tekenen,  opstellingen, meditaties, visualisaties, gedachten spiralen, krachtoefeningen en focusoefeningen. Ervaringsgericht werken wil zeggen dat we door oefeningen de cliënt laten ervaren wat er is en vanuit dat punt dragen we de mogelijkheid aan om andere keuzes te maken. (regie te nemen) Door deze oefeningen daag je de cliënt uit om anders te reageren dan hij/zij tot nu toe gedaan heeft. Je zet een proces in gang waardoor de cliënt vrij wordt van wat haar is overkomen. De pijn kan helen en transformeren en van daaruit kan er nieuw gedrag worden ontwikkeld.

 

316

De ervaring, het werk en de inzichten van jouw opleider

Ik (Margo) heb bijna 18 jaar  in een Blijf van mijn lijfhuis gewerkt. Daar werkte ik met zwaar getraumatiseerde vrouwen en kinderen. Ik heb een hbo-j diploma (tegenwoordig heet dat SPH). De reguliere hulpverlening paste mij als een jas. Vanaf 2007 volgde ik tal van ervaringsgerichte opleidingen. Te denken aan: de opleiding creatief coachen, de opleiding tot energetisch therapeut, opleiding NLP, een opleiding opstellingen, Spirituele opleidingen en de opleiding tot Matrixcoach. Ik ontdekte de kracht van ervaringsgericht werken. Ik ging me steeds verder specialiseren in traumaverwerking. Eerst in het Blijf van mijn lijfhuis, later in mijn eigen praktijk. Ik ontwikkelde vele effectieve methodes om geweld uit mensen te halen. Ik realiseer mij nu dat als ik met mijn kennis van nu destijds in het Blijf van mijn lijfhuis had gewerkt, ik vele malen effectiever zou zijn geweest in mijn werk. Ik voel het verlangen om een brug te slaan en mijn verworven kennis te delen. Daar is deze opleiding uit voort gekomen.

Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Je leert het vak counseling bij geweld en misbruik, doordat je oefent op je mede-studenten en zij op jou. Daardoor ervaar je zelf wat het effect is van deze manier van werken. Je leert hoe je je eigen angsten, onzekerheden en traumatische ervaringen kunt overwinnen. Er komt een persoonlijke ontwikkeling op gang. Je groeit in wie jij bent.  En alles wat jij zelf leert, kun jij anderen leren. Daarnaast leer je ook hoe je deze methodes toe kunt passen in jouw werkwijze. Je krijgt feedback op jouw manier van coachen. Tevens leer je hoe je dit mooie vak in de wereld kunt zetten, hoe je dat in jouw werk kunt integreren of hoe jij als zelfstandig coach hiervoor kunt gaan staan. De opleiding is dus tweeledig. Enerzijds gericht op persoonlijke ontwikkeling anderzijds op een professionele ontwikkeling.

Thema’s

Naast ervaringsgericht werken zal er ook theoretische uitleg zijn. Een ieder krijgt ook een eigen reader waarin de verschillende theoretische achtergronden worden toegelicht. Er wordt gewerkt met een aantal thema’s:

 1. Aandacht verplaatsing (focussen)
 2. Patronen en overtuigingen doorzien en veranderen
 3. Ontschuldigen en regie nemen
 4. Om gaan met angsten
 5. Innerlijk kind werk
 6. Doorvoelen
 7. Vergeven
 8. Opstellingen
 9. Werken met intenties
 10. Presentaties

Eindsessie

Iedere deelnemer geeft de laatste opleidingsdag een eindsessie. Dat wil zeggen dat je een casus krijgt, van een mede student die een cliënt speelt. Jij voert voor de groep een coachingssessie en maakt gebruikt van de tools die je geleerd hebt.  Na jouw sessie krijg je feedback van de groep.

Na iedere lesdag is het goed om voor jezelf een verslag te schrijven. Verder krijg je geen huiswerk. Het jaar wordt afgesloten met het uitreiken van het certificaat. Dit krijg je bij aanwezigheid van minimaal 9 lesdagen en het geven van jouw eindsessie.

SKJ

Accreditatie

De opleiding Counseling geweld en misbruik is SKj geaccrediteerd met code 203884 en levert 50 punten op. Tevens is de opleiding geaccrediteerd bij registerplein met code 376333 bij registerplein levert de opleiding 40 punten op. Vanwege de erkenning bij SKJ en Registerplein erkent de NFG deze opleiding ook. Dus ook daar krijg je punten.

Recensie

Deze recensie is geschreven door een vrouw met een heftige misbruikervaring. “Met liefde ga ik naar mijn sessies met Margo toe. Ik weet dat ik na afloop met een voldaan gevoel naar huis zal gaan en trots zal zijn dat ik echt aan mezelf gewerkt heb. Naast dat Margo een prachtig mens is, is ze ook zeer kundig en getalenteerd in haar beroep. Er is maar één Margo en ik ben fan van haar werkwijze. Je blijft je verwonderen door haar kennis en wijsheid en hoe diep ze deze moeilijke onderwerpen begrijpt. Ze heeft een diep begrip over hoe trauma’s verwerkt, geheeld en verlicht kunnen worden. Dit op een altijd vredige, ontspannen en liefdevolle manier. Drama vrij en veilig. Daarnaast daagt ze je uit om echt naar de pijnpunten te gaan en ze te verlichten, waardoor je jezelf grote stappen vooruit ziet maken. Je voelt dat je op de juiste weg zit bij Margo en dat geeft je kracht om het helingsproces verder te belopen. Ik ben Margo dan ook onwijs dankbaar. Ze biedt mij precies de hulp aan die ik nodig heb en laat me zelfs in contact komen met mijn eigen kennis en wijsheid. Het belangrijkste voor mij is dat Margo’s technieken werken. En dat is super waardevol. Want je mag geheeld zijn.”

Kosten, plaats en tijdstip

De opleiding wordt gegeven op 10 woensdagmiddagen van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Oranjepark 4  in Dordrecht. De kosten voor de opleiding zijn 1.050 euro. Dit is btw-vrij, inclusief reader en materiaal. In tijden van Corona werken we met kleinere groepen zodat we ander halve meter afstand kunnen houden. Of we gaan on-line.

Data voor de opleiding op de woensdag:

 • woensdagmiddag 06-10-2021
 • woensdagmiddag 17-11-2021
 • woensdagmiddag 15-12-2021
 • woensdagmiddag 12-01-2022
 • woensdagmiddag 16-02-2022
 • woensdagmiddag 23-03-2022
 • woensdagmiddag 13-04-2022
 • woensdagmiddag 11-05-2022
 • woensdagmiddag 01-06-2022
 • woensdagmiddag 29-06-2022

 

1515

Aanmelden

Via onderstaande linken kun je je aanmelden.

Je betaalt dan 400 euro als aanbetaling en je kunt kiezen om ook nog een annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor aanvang ontvang je een factuur voor de resterende 650 euro. Wil je het resterende bedrag graag in termijnen voldoen, vermeld dit dan bij je aanmelding in het vak vragen en opmerkingen.

Via deze link kun je je aanmelden voor de opleiding Counseling bij geweld en misbruik.

Wanneer je vragen hebt, kun je bellen 06-24111962.

Of je kunt het contactformulier invullen.

1515

Beroepsverenigingen

 • Groeien in bewustzijn
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
 • Gcoach

Social Media

Back to Top