Intuïtieve en spirituele ontwikkeling

41m

Intuïtie is het zintuig van onze ziel

41w

41tVoor wie is deze opleiding?

Zou jij jouw intuïtie willen ontwikkelen en in verbinding met anderen spirituele stappen willen zetten? Dan is deze opleiding wat voor jou. Heb jij al veel stappen gezet om te groeien in bewustzijn? Heb jij al diverse transformatieprocessen doorlopen? En toch kun je het nog niet volledig leven. Er blijft nog verdriet, moeite of frustratie. Gek kun je er van worden. Toch komt er een punt dat het doorbroken wordt, dat jij uit de voor jouw bekende cirkels kunt stappen. Een moment dat het echt tijd is om het oude achter je te laten en te stappen in het nieuwe, te oefenen met het nieuwe, te leven volgens het nieuwe. Dat is het moment dat jij besluit om in jouw innerlijk leiderschap te stappen. Deze opleiding helpt je om die stappen te nemen.

Op dat moment heb je de volledige transformatie gemaakt van denken naar voelen en zijn. Je durft dan echt in overgave te zijn en geheel te luisteren naar jouw intuïtie. Deze opleiding is voor coaches en therapeuten en laat de kwartjes vallen. Het helpt jou om jouw intuïtie verder te ontwikkelen. Om al jouw kennis en inzicht ook echt te gaan leven en het helpt je om jouw leidersrol in te nemen. Jouw rol om anderen te begeleiden. Het wordt een reis naar ons innerlijk leiderschap. Als je dat toestaat komt er vertrouwen en een onderstroom die zich door jou uit wil laten drukken. Dan leef je jouw intuïtie, je bent in overgave, valt samen met jouw bestemming en stroomt over van liefde.

37e

Wat leer je

Tijdens deze opleiding gebruiken we de ‘EHBO tool kit’. Dit is een snelle manier om te kijken wat jou niet meer dient. We maken contact met de vrije en authentieke versie van onszelf. Hoe zou jij je voelen als je vrij zou zijn? Vrij van alles wat jou vastzet. Hoe zou jij zijn als je jouw intuïtie volledig zou laten spreken en als jij luistert? Hoe doe je dat nu echt om jouw grootste potentieel te leven? Hoe kun je samenvallen met jouw ziel?  Hoe zou het zijn om in overgave te gaan en jouw menszijn beschikbaar te stellen aan het Goddelijke? We gaan op zoek naar antwoorden op deze vragen. We gaan op zoek naar het unieke wat jij bent. Naar datgene waarvoor jij gekomen bent. Deze opleiding helpt jou om je plek in te nemen. Deze opleiding gaat over de transformatie van denken naar intuïtie.

41sJouw voorkeurswaarneming

We hebben allen verschillende instrumenten om in contact te gaan met onze intuïtie.

 •      helder-weten
 •      helder-zien
 •      helder-voelen
 •      helder-horen
 •      helder-ruiken

We gaan op zoek naar ons voorkeurswaarneming van onze intuïtie en zoeken naar manieren om onze intuïtie te vergroten. Om dat te oefenen zullen we ons afstemmen op elkaar. Dat wil zeggen één iemand vertelt iets en de groep stemt af en voelt wat er gezegd wordt. De groepsleden delen hun gevoelens of hun weten. De delende groepsgenoot krijgt op die manier veel informatie over zichzelf en kan daardoor groeien. De andere groepsleden leren zo om hun intuïtie te laten groeien.

Lesinhoud

Gedurende de middagen gaan we actief aan de gang om onze intuïtie te laten groeien. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je leert afstemmen en luisteren naar jouw intuïtie.
 • We werken met de EHBO-toolkit Eerste Hulp Bij Onverbondenheid. Het helpt je om gemakkelijk terug in verbinding te komen.
 • We oefenen overgave.
 • We oefenen om af te stemmen op de ander.

Spirituele reis

Naast het feit dat we onze intuïtie laten groeien, gaan we ook op een spirituele reis met elkaar. Dit is een spirituele opleiding gebaseerd op het boek Verlicht Leven van Tijn Touber. In het boek beschrijft Tijn Touber de 8 stappen van de Held. We gaan gezamenlijk op reis langs die 8 stappen die Tijn Touber in zijn boek beschrijft. We gaan gezamenlijk ervaringsgericht werken aan de hand van die stappen. Door te ervaren en te delen en af te stemmen op elkaar komt er een mooi persoonlijk proces op gang. We groeien als groep en individueel.

De 8 stappen die Tijn Touber in zijn boek beschrijft zijn:

 1. Luisteren naar je roeping
 2. De oude macht overwinnen
 3. Bondgenoten mentoren
 4. Afdaling in de onderwereld
 5. Ontdekken van de Graal (innerlijke Bron)
 6. Dolksteek en verraad
 7. Terugkeer naar het licht
 8. Meester van twee werelden

Verbinding met elkaar, jouw Bron en intuïtief groeien zijn de sleutelwoorden van deze opleiding.

41o

Cursisten over Margo Riphagen

“Ik waardeer Margo enorm als trainer. Ik heb trainers gehad die alleen het programma gaven en de mensen stonden niet centraal. Zonder de stof te vergeten staat de deelnemer centraal bij Margo. Wat ik ook knap vind is dat ze deelnemers het podium laat pakken. Ze doet dan zelf een stapje terug.  Dat is heel waardevol en je leert echt hoe je moet coachen.”
Marleen van Staveren – oud cursist

“Dit is een opleiding die me door de verbinding echt heeft laten groeien. Door te oefenen met elkaar groeit je intuïtie.” F. A oud cursist

“Dit is een diepgaande opleiding die mij heeft laten groeien”

Accreditatie 

Deze opleiding is als module geaccrediteerd bij de KNTO en de BACT. Na succesvol afronden van de opleiding krijg je een certificaat met 13,5 EC. Deze punten kun je gebruiken als bijscholingspunten of als verzamelpunten om je aan te sluiten bij een beroepsvereniging.

14b

Kosten

De opleiding is 895 euro Dit is inclusief lesmateriaal, reader en certificaat. De opleiding is btw-vrij. Je betaalt 300 euro aanbetaling. Vlak voor aanvang krijg je een factuur om het resterende gedeelte te betalen.

Plaats en tijdstippen

Binnenkort worden er nieuwe data ingepland, dus houd de site in de gaten.

Intuïtiever en Spirituele Ontwikkeling op maandagen van 13.00 uur tot 17.00 uur

Je kunt je aanmelden hier onder aan de pagina. Je betaalt dan 300 euro aanbetaling en krijgt een startopdracht. Vlak voor de start van de opleiding krijg je een factuur om het resterende bedrag te voldoen.

41uOverzicht Opleiding Intuïtieve en Spirituele ontwikkeling:

 • Doel van de opleiding: Je leert je intuïtie te vergroten en gezamenlijk kijken we naar onze spirituele stappen.
 • Inhoud: We oefenen om onze intuïtie te trainen. Er zal theoretische kennis en achtergrond informatie worden gedeeld.
 • De opleiding heeft een hbo werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust-kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag over schrijft. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en een praktijkgericht examen. In les 7 maak je een toets  en in les 8 een praktijkgerichte casus. Je wordt hierin begeleid naar het eindresultaat en daardoor is er een grote slagingskans. Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig intuïtief coachen en anderen begeleiden bij spirituele stappen die zij zetten.
 • Aanvangsniveau: Het is handig als je je al verdiept hebt in spiritualiteit en dat je zelf al een persoonlijke ontwikkeling hebt doorgemaakt.
 • Studiemateriaal: Je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader heeft copyright  en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • De lengte van de opleiding is 8 lesdagen van 4 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hieronder of in de agenda.
 • Studiebelasting: 44 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (8 x 4 uur), de startopdracht 1 uur, het schrijven van een reflectieverslag (8 uur) en het lezen van de reader en het boek Verlicht leven van Tijn Touber (3 uur).
 • Certificaat: Je krijgt een certificaat als je 7 van de 8 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. Er is geen recht op vrijstelling.
 • kosten: 895 euro inclusief lesreader.

38l

Hier onder een filmpje om nog beter een indruk te krijgen:

38l

Aanmelden

Je betaalt dan 300 euro als aanbetaling

Vlak voor aanvang krijg je nog een factuur met het resterende bedrag.

Klik hier voor aanmelding en betaling

Wanneer je vragen hebt kun je bellen met 06-24111962

Of je kunt mailen naar info@intenceopleidingen.nl.

38l

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top