Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Intuïtieve en spirituele ontwikkeling

Intuitieve en spirituele opleiding

Intuïtie is het zintuig van onze ziel, wil jij ook jouw intuïtie vergroten?

Zou jij jouw intuïtie willen ontwikkelen en in verbinding met anderen Spirituele stappen willen zetten? Dan is deze opleiding wat voor jou.

 

Heb jij al veel stappen gezet om te groeien in bewustzijn? Heb jij al diverse transformatieprocessen doorlopen? En toch kun je het nog niet volledig leven. Er blijft nog verdriet, moeite of frustratie. Gek kun je er van worden…… pfff vertel mij wat. Toch komt er een punt dat het doorbroken wordt, dat jij uit de voor jouw bekende cirkels kunt stappen. Een moment dat het echt tijd is om het oude achter je te laten en te stappen in het nieuwe, te oefenen met het nieuwe, te leven volgens het nieuwe. Dat is het moment dat jij besluit om in jouw innerlijk leiderschap te stappen. Ben jij er klaar voor om in jouw innerlijk leiderschap te stappen?

Op dat moment heb je de volledige transformatie gemaakt van denken naar voelen en zijn. Je durft dan echt in overgave te zijn en geheel te luisteren naar jouw intuïtie. Deze opleiding is voor coaches en therapeuten en laat de kwartjes vallen. Het helpt jou om jouw intuïtie verder te ontwikkelen. Om al jouw kennis en inzicht ook echt te gaan leven en het helpt je om jouw leidersrol in te nemen. Jouw rol om anderen te begeleiden. Het wordt een reis naar ons innerlijk leiderschap. Als je dat toestaat komt er vertrouwen en een onderstroom die zich door jou uit wil laten drukken. Dan leef je jouw intuïtie, je bent in overgave, valt samen met jouw bestemming en stroomt over van liefde.

De opleiding heeft een HBO werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag van schrijft. Je krijgt een reader met achtergrondinformatie om te bestuderen.  Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig Transformatie processen begeleiden. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkgericht examen. Heb je vragen over het niveau, bel gerust even, dan kijken we er samen naar.

Tijdens deze opleiding gebruiken we de ‘EHBO tool kid’ . Dit is een snelle manier om te kijken wat jou niet meer dient. We maken contact met de vrije en authentieke versie van onszelf. Hoe zou jij je voelen als je vrij zou zijn? Vrij van alles wat jou vastzet. Hoe zou jij zijn als je jouw intuïtie volledig zou laten spreken en als jij luistert? Hoe doe je dat nu echt om jouw grootste potentieel te leven? Hoe kun je samenvallen met jouw ziel?  Hoe zou het zijn om in overgave te gaan en jouw menszijn beschikbaar te stellen aan het Goddelijke? We gaan op zoek naar antwoorden op deze vragen. We gaan op zoek naar het unieke wat jij bent. Naar datgene waarvoor jij gekomen bent. Deze opleiding helpt jou om je plek in te nemen. Deze opleiding gaat echt over de transformatie van denken naar intuïtie.

We hebben allen verschillende instrumenten om in contact te gaan met onze intuïtie.

 • helderweten
 • helderzien
 • heldervoelen
 • helderhoren
 • helderruiken

We gaan op zoek naar ons voorkeurswaarneming van onze intuïtie en zoeken naar manieren om onze intuïtie te vergroten. Om dat te oefenen zullen we ons afstemmen op elkaar. Dat wil zeggen één iemand vertelt iets en de groep stemt af en voelt wat er gezegd wordt. De groepsleden delen hun gevoelens of hun weten. De delende groepsgenoot krijgt op die manier veel informatie over zichzelf en kan daardoor groeien. De andere groepsleden leren zo om hun intuïtie te laten groeien.

Lesinhoud

Gedurende de middagen gaan we actief aan de gang om onze intuïtie te laten groeien. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je leert afstemmen en luisteren naar jouw intuïtie.
 • We werken met de EHBO-toolkid  Eerste Hulp Bij Onverbondenheid. Het helpt je om gemakkelijk terug in verbinding te komen
 • We oefenen overgave.
 • We oefenen om af te stemmen op de ander.

Spirituele reis

Naast het feit dat we onze intuïtie laten groeien, gaan we ook op een spirituele reis met elkaar. Dit is een spirituele opleiding gebaseerd op het boek Verlicht Leven van Tijn Touber. In het boek beschrijft Tijn Touber de 8 stappen van de Held. We gaan gezamenlijk op reis langs die 8 stappen die Tijn Touber in zijn boek beschrijft. We gaan gezamenlijk ervaringsgericht werken aan de hand van die stappen. Door te ervaren en te delen en af te stemmen op elkaar komt er een mooi persoonlijk proces op gang. We groeien als groep en individueel.

De 8 stappen die Tijn Touber in zijn boek beschrijft zijn:

 1. Luisteren naar je roeping
 2. De oude macht overwinnen
 3. Bondgenoten mentoren
 4. Afdaling in de onderwereld
 5. Ontdekken van de Graal (innerlijke Bron)
 6. Dolksteek en verraad
 7. Terugkeer naar het licht
 8. Meester van twee werelden

Verbinding met elkaar, jouw Bron en intuïtief groeien zijn de sleutelwoorden van deze opleiding.

Cursisten over Margo Riphagen

“Ik waardeer Margo enorm als trainer. Ik heb trainers gehad die alleen het programma gaven en de mensen stonden niet centraal. Zonder de stof te vergeten staat de deelnemer centraal bij Margo. Wat ik ook knap vind is dat ze deelnemers het podium laat pakken. Ze doet dan zelf een stapje terug.  Dat is heel waardevol en je leert echt hoe je moet coachen.”
Marleen van Staveren – oud cursist

Accreditatie 

Deze opleiding is als module geaccrediteerd bij de KNTO en de BACT. Na succesvol afronden van de opleiding krijg je een certificaat met 13,5 EC. Deze punten kun je gebruiken als bijscholingspunten of als verzamelpunten om je aan te sluiten bij een beroepsvereniging.

Logo geaccrediteerde module 309628380_5553700908058090_6248779161142544640_n

 

 

 

Kosten

De opleiding is 895.00 euro Dit is inclusief lesmateriaal, reader en certificaat. De opleiding is btw vrij. Je betaald 300 aanbetaling. Vlak voor aanvang krijg je een factuur om het resterende gedeelte te betalen. Intence Opleidingen zijn hartgerichte opleidingen. Dat betekent dat we zo veel mogelijk doen waar we blij van worden. Daarom nu bij ons geen stap-budget. Dat scheelt voor jou en ons veel administratie en teleurstelling als de subsidiepot toch weer heel snel leeg blijkt. Dat maakt de kosten bij Intence Opleidingen laag. Mocht je een opleiding willen volgen en financieel is het moeilijk, neem dan even contact op om in termijnen te betalen. Ook kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Je betaald dan 50 euro extra.

Plaats en tijdstippen

De opleiding wordt gegeven op 8 dinsdagmiddagen van 13.00 uur tot 17.00 uur  De locatie is het Oranjepark 4 in Dordrecht.  De data die ingepland staan zijn de volgende data.

Intuïtiever en Spirituele Ontwikkeling op dinsdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur

 1. Dinsdag 10-01-2023
 2. Dinsdag  07-02-2023
 3. Dinsdag 14-03-2023
 4. Dinsdag 11-04-2023
 5. Dinsdag 16-05-2023
 6. Dinsdag 13-06-2023
 7. Dinsdag  11-07-2023
 8. Dinsdag  29-08-2023

Je kunt je aanmelden hier onder aan de pagina.

 

5

“Dit is een diepgaande opleiding die mij heeft laten groeien”

Met het oog op Corona

De scholingsruimte van Intence Opleidingen is 70 vierkante meter dus ruimte genoeg om afstand te houden. In dien de maatregelen voorschrijven dat we dicht gaan, dan schuiven de lessen door en plannen we gezamenlijk andere data in. Dit omdat deze lessen zich niet lenen om on-line te doen.

20200901_163106

Overzicht Opleiding Intuïtieve en Spirituele ontwikkeling:

 • Doel van de opleiding: Je leert je intuïtie te vergroten en gezamenlijk kijken we naar onze Spirituele stappen.
 • Inhoud: We oefenen om onze intuïtie te trainen. En er zal theoretische kennis en achtergrond informatie worden gedeeld.
 • De opleiding heeft een HBO werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag van schrijft. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkgericht examen. In les 7 maak je een toets  en in les 8 een praktijkgerichte casus. Je wordt hierin begeleid naar het eindresultaat en daardoor is er een grote slagingskans.  Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig intuïtief coachen en anderen begeleiden bij Spirituele stappen die zij zetten.
 • Aanvangsniveau: Het is handig als je je al verdiept hebt in Spiritualiteit en dat je zelf al een persoonlijke ontwikkeling hebt door gemaakt.
 • Studiemateriaal: je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader  heeft copyright  en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • De lengte van de opleiding is 8 lesdagen van 4 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hieronder of in de agenda.
 • Studiebelasting: 44 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (8 x 4 uur),  de startopdracht 1 uur, het schrijven van een reflectieverslag (8 uur) en het lezen van de reader en het boek Verlicht leven van Tijn Touber. (3 uur)
 • Certificaat: je krijgt een certificaat als je 7 van de 8 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. (Er is geen recht op vrijstelling)
 • kosten: 895 euro inclusief  lesreader.

Let op bij twijfel of  je voldoende voorkennis hebt, neem even contact op om af te stemmen.

1515

Aanmelden

Je betaalt dan 300 euro als aanbetaling

Vlak voor aanvang krijg je nog een factuur met het resterende bedrag.

Klik hier voor aanmelding en betaling

Wanneer je vragen hebt kun je bellen met 06-24111962

Of je kunt het contactformulier invullen.

1515

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top