Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

De reis langs de chakra’s

1

 

De reis langs de Chakra’s

De chakra leer, gaat over de verschillende chakra’s  en hun functies. Door emotionele problemen kan er verstoring komen in de verschillende chakra’s. Wil jij als coach/therapeut/hulpverlener, tijdens jouw coaching ook oog hebben voor die verstoringen binnen de chakra’s dan is dit een mooie opleiding voor jou. Tijdens de opleiding leer je globaal waar de chakra’s voor staan en we werken ervaringsgericht met de chakra’s om de blokkades op te heffen en de energie weer te laten stromen.

Wat ga je leren?

Dit is een opleiding waarin we werken met het vergroten van ons (energetisch) bewustzijn. Deze opleiding is voor coaches en therapeuten. Je leert efficiënte en praktische methodes waarmee je als coach/therapeut mensen écht verder helpt in hun persoonlijke ontwikkeling. In de opleiding ervaar je hoe het met jouw chakra’s is gesteld. Waar stroomt de energie, waar en waardoor stagneert de energie? Door te leren kijken vanuit de chaka’s ervaar je verdieping in jouw Zijn en zul je veel eerder door hebben hoe dingen echt werken.

De leer van de Chakra’s vormt het uitgangspunt om ervaringsgericht met elkaar te werken. Naast een stukje theorie gaan we dus vooral voelen en ervaren hoe het met onze Chakra’s is gesteld. We maken daarvoor gebruik van lichaamsgericht werken, creatief werken, energetisch werken, werken met onze stem en werken met verbinding. Ervaringsgericht werken heeft een meerwaarde want het ervaren en voelen van blokkades zegt meer dan vele woorden. Dit is helpend voor het teweegbrengen van blijvende gedragsverandering en dus heel effectief om binnen jouw coaching te gebruiken.

Bij de opleiding gaan wij er van uit dat de mens een eenheid van lichaam en geest is. In deze eenheid bepalen mentale, emotionele, fysieke en energetische functies ons functioneren. Deze holistische benadering loopt als een rode draad door de opleiding. De Chakra-leer biedt ons zeven perspectieven en daarmee zeven werkwoorden van waar uit we gaan kijken en vooral voelen.

Naast voelen en ervaren zullen we ook werken met de werkwoorden behorend bij de verschillende Chakra’s. De bewustwording die ontstaat maakt dat als we de blokkade voelen, dat de  blokkade minder wordt en de energie weer gaat stromen. Je krijgt antwoorden die eerder vanuit enkel het denken, niet te bedenken waren maar nu vanuit de nieuwe stroom als vanzelf ontstaan.

 

20160625_122755

Waar is de opleiding op gestoeld

Gesprekstechnieken

Als coach/therapeut of hulpverlener hebben we vele gesprekstechnieken, die gebruiken we nog steeds en we gaan een laag dieper door contact te maken met de blokkades die ontstaan als gevolg van negatieve ervaringen, opgeslagen onverwerkte gevoelens en gedachten, overtuigingen en gedrag.

Chakra-leer

Binnen de spirituele tradities van India en China kennen we het chakra-systeem. Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam en ze worden beschouwd als graadmeters van ons welzijn. Meestal wordt er over 7 chakra’s gesproken. Er zijn er meerdere maar wij richten ons ook vooral daarop. Elk chakra staat voor zich en alle chakra’s werken samen en beïnvloeden elkaar.

Holistische visie

Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale, energetische en spirituele functies die continue met elkaar in wisselwerking zijn. Verstoring van één van die functies heeft invloed op de andere functies en daarmee op de hele mens.

Energetisch werken

Wanneer we gevoelens niet of onvoldoende voelen, of wanneer we de gevoelens met ons denken vast houden, dan ontstaan er blokkades in ons energie systeem. Ieder mens heeft  overlevingsmechanimsen, bijvoorbeeld hard werk, doorgaan, bevriezen, angstig zijn of vluchten en zo zijn er nog veel meer destructieve patronen. Die patronen zorgen veelal voor blokkades. Je kan dat zelf voelen. Je zegt dan bijvoorbeeld ik voel een band om mijn hart, ik voel een steen in mijn maag, een brok in mijn keel enz.

Tijdens de opleiding vragen we bewust naar dergelijke blokkades. Welk destructieve patroon is de oorzaak van de blokkade? En je leert om de energie in deze blokkades weer te laten stromen. Dus bijvoorbeeld de band om het hart los te maken, de steen in de maag te verwijderen, en de brok in de keel te verpulveren. Op deze manier kan de energie weer stromen.

Opstellingen

We maken gebruik van opstellingen. Dat wil zeggen dat we een energetische ruimte creëren, waar de ervaringen zichtbaar worden. Door de Chakra’s te voelen en te ervaren maak je contact met jezelf. Het geeft inzicht door die ervaringen als het ware uit je lichaam te halen en in de ruimte te zetten/leggen en er dan mee te schuiven. Doormiddel van kussens, personen en voorwerpen doen we zo’n opstelling.

 • Positieve psychologie

Onderzoek wijst meer en meer uit dat positief denken, zelf (liefde), vergeving en dankbaarheid bepalend zijn bij het weer laten stromen van de energie in de chakra’s en het welbevinden van de mens. Dat is het doel van de opleiding. Dat je van jezelf  houdt en je eigen kracht gaat voelen en laat uitbreiden. We richten ons op dit in zoomen op het PTO (positief tegenovergestelde), van het probleem dat ervaren wordt. Dus voel je afwijzing, geef jezelf erkenning.

Wat kun je verwachten?

We duiken in de theoretische kennis van de chakraleer. Gezien de complexiteit kunnen we slechts een klein gedeelte van de theorie behandelen. We gaan die kennis vertalen naar ons eigen leven en onze eigen ontwikkel stappen. We werken met ervaringsgerichte methodes. Middels ervaringsgerichte methodes ga je letterlijk ervaren wat er is. Je kijkt er als het ware met een afstandje naar en vanuit die positie kun je nieuwe keuzes maken. Daardoor komt er een stuk persoonlijke ontwikkeling op gang. In deze opleiding krijg je steeds meer zicht in jouw persoonlijke stappen, jouw vragen, jouw antwoorden. Met elkaar gaan we in ontwikkeling en met elkaar maken we een verdiepingsslag en als jij het transformeert, kun je het aan anderen leren. Je leert ook om je af te stemmen op anderen en te voelen wat er speelt/ blokkeert bij die ander en belangrijker wat er nodig is om de blokkade op te heffen. Diepgang, verbinding en groei zijn de sleutel woorden binnen deze opleiding.

Wat cursisten over Margo zeggen

Het is echt de magische zolder waar ik beland ben. Margo is een vakvrouw die in de groep grote veiligheid neerzet waardoor ik persoonlijk en professioneel heel erg gegroeid ben.

A.P

Accreditatie

Deze opleiding is  geaccrediteerd bij de KNTO en BATC. Na succesvol afronden van de opleiding krijg je een certificaat met 15 ECTS. Deze punten kun je gebruiken als bijscholingspunten of als verzamelpunten om je aan te sluiten bij een beroepsvereniging.

Logo geacrediteerde vakopleiding

309628380_5553700908058090_6248779161142544640_n

Voel jij een ‘ja’ om op één van deze stoelen te komen zitten?

 

20200901_163106

 

 

Prijs en aanmelding

De opleiding kost 995,00 euro Dit is btw vrij en inclusief reader, les materiaal en certificaat. De opleiding is btw vrij. Je betaald 300 aanbetaling. Vlak voor aanvang krijg je een factuur om het resterende gedeelte te betalen. Intence Opleidingen zijn hartgerichte opleidingen. Dat betekent dat we zo veel mogelijk doen waar we blij van worden. Daarom nu bij ons geen stap-budget. Dat scheelt voor jou en ons veel administratie en teleurstelling als de subsidiepot toch weer heel snel leeg blijkt. Dat maakt de kosten bij Intence Opleidingen laag. Mocht je een opleiding willen volgen en financieel is het moeilijk, neem dan even contact op om in termijnen te betalen. Ook kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Je betaald dan 50 euro extra. Via onderstaande link kun je je aanmelden je betaald dan 300 euro aanmeldingskosten. Vlak voor aanvang mag je middels een factuur het resterende bedrag betalen.

 

Plaats en data

De opleiding wordt gegeven op woensdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur op het Oranjepark 4 in Dordrecht. Dit is 3 minuten lopen vanaf het station en gratis parkeren is tevens op 3 minuten loopafstand. Ingeplande data:

woensdag 07-09-2022

woensdag 05-10-2022

woensdag 16-11-2022

woensdag 21-12-2022

woensdag 18-12-2023

woensdag 15-02-2023

woensdag 08-03-2023

woensdag 12-04-2023

woensdag 24-05-2023

woensdag 14-06-2023

Overzicht Opleiding een reis langs de chakra’s:

 • Doel van de opleiding: Je leert kennis over de verschillende chakra’s. je leert te kijken naar de mogelijke oorzaken van energetische blokkades en wat je dan als coach/therapeut/hulpverlener kan inzetten om die blokkades op te heffen.
 • Inhoud: Je leert theoretische kennis over de verschillende chakra’s en gaat ervaringsgericht doormiddel van voelen contact maken met jouw eigen chakra’s.
 • De opleiding heeft een HBO werk- en denkniveau. Dat wil niet zeggen dat je al een HBO diploma moet hebben. Het wil wel zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag van schrijft. Het is een pré als je al coachingservaring hebt. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkgericht examen.  Maak je niet druk daarom. Je wordt daarin goed begeleid. Ik zie het als mijn taak om jou te begeleiden naar een geslaagd eind resultaat. Daardoor is er een grote slagingskans.
 • Resultaat: Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig interventies gebruiken om blokkades van jouw cliënt weer te laten stromen.
 • Aanvangsniveau:  Een relevante beroepsgerichte/coachende opleiding op MBO niveau. Deze opleiding is geaccrediteerd bij de KTNO. Mocht je niet aan de instapeisen voldoen dan is er een mogelijkheid om een certificaat te krijgen zonder punten van de KTNO.  Heb je vragen over het niveau, bel gerust even, dan kijken we er samen naar.
 • Studiemateriaal: Je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader  heeft copyright  en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • De lengte van de opleiding is 10 lesdagen van 4 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hieronder of in de agenda.
 • Studiebelasting: 56 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (10 x 4 uur),  de startopdracht (1uur), het schrijven van een reflectieverslag (5 uur), leren voor de toets (5 uur) Thuisopdrachten (4 uur) Om tot goed resultaat te komen, is het raadzaam om buiten de lessen om bezig te zijn met de chakra leer, leuk als je er over leest, op internet dingen opzoekt,  of al gaat oefenen. Per les zal er een thuiswerkopdracht worden mee gegeven om je daarin uit te dagen. Ook kunnen studenten gezamenlijk afspreken om intervisiebijeenkomsten te plannen.
 • Certificaat: je krijgt een certificaat als je 9 van de 10 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. (Er is geen recht op vrijstelling)
 • kosten: 1095 euro btw vrij inclusief  lesreader.
 • Accreditatie: KTNO nummer K12503 15 ects

 

 

1515

Aanmelden

Je betaalt dan 300 euro als aanbetaling

Vlak voor aanvang krijg je nog een factuur met het resterende bedrag.

Klik hier voor aanmelding en betaling

Wanneer je vragen hebt kun je bellen met 06-24111962

Of je kunt het contactformulier invullen.

1515

 

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top