Creatieve Kindercoaching 2de en 3de jaar

40fOmdat je nog verdieping wil

6

Het tweede jaar Creatieve Kindercoaching 

Vond je het ook zo leuk om het vak van Creatief Kindercoach te leren? Wil je hier graag verder mee gaan? Wil je nog meer creatieve tools leren en ontwikkelen? Wil je verdieping in jouw werk krijgen? Wil je leren hoe jij dit mooie vak in de wereld kunt zetten? Wil je ontdekken wat jou nog in de weg staat om dit in de wereld te zetten? En wil je ontwikkelen welke structuur je kunt gebruiken voor jouw sessies en coachingstrajecten? Lijkt het je leuk om zelf steeds meer te oefenen en daar feedback op te krijgen? Dan is deze tweedejaarsopleiding Creatief Kindercoachen wat voor jou.

37pWat leer je

In het tweede jaar ga je nog meer creatieve methodes leren. Je zal uitgedaagd worden om zelf creatieve methodes te ontwikkelen en zelf materialen te kiezen. We kijken gezamenlijk naar onze werkwijzen en geven elkaar feedback, zodat je professioneel verder kunt groeien. Ook kijken we in het tweede jaar wat jij nog nodig hebt om dit mooie vak in de wereld te zetten. Je leert over de structuur van een coachsessie en een coachingtraject en hoe je daarover communiceert.

Kosten 

De opleiding kost 1050 euro. Dit is inclusief reader en materiaal. De opleiding is btw-vrij. Je betaalt 300 euro aanbetaling. Vlak voor aanvang krijg je een factuur om het resterende gedeelte te betalen. In overleg kan het resterende gedeelte in termijnen worden betaald.

Plaats en tijd

De tweedejaars opleiding wordt gegeven op zaterdagmiddagen van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Oranjepark 4 in Dordrecht.

Creatieve Kindercoaching tweede jaar op zaterdagmiddagen

 1. 24-08-2024
 2. 28-09-2024
 3. 19-10-2024
 4. 23-11-2024
 5. 21-12-2024
 6. 11-01-2025
 7. 08-02-2025
 8. 08-03-2025
 9. 12-04-2025
 10. 10-05-2025

Momenteel is er geen tweede jaar online ingepland.

Je kunt je aanmelden via onderstaande link. Vermeld bij jouw aanmelding de dag waarop jij de opleiding wilt volgen.

Of mail even naar Margo info@intenceopleidingen.nl

33u

Recensie

“Inderdaad een mooi verdiepingsjaar, met de benodigde handvaten om als creatief coach aan de slag te gaan, in een vorm die bij mij past. Margo is kundig, inspirerend, geeft je vertrouwen en is een echte topper.”

Accreditatie 

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de KNTO en de BATC (15ECTS). Dat houdt in dat als je voldoende accreditatiepunten hebt, dat je je kunt aansluiten bij een beroepsvereniging. Als je dan nog de medische of psychosociale basiskennis volgt kun je vergoed kunt worden via de aanvullende zorgverzekeraars.

14b

35qOverzicht Opleiding Creatief Kindercoachen tweede jaar:

 • Doel van de opleiding: Je leert het vak van Creatief Kindercoach.
 • Inhoud: Je leert vele creatieve interventies om kinderen te begeleiden naar meer geluk en blijheid. Je leert zelf om creatieve interventies te doen en krijgt daar feedback op. Je leert dit mooie beroep in de wereld te zetten. En we duiken nog verder in de structuur van het Creatief Kindercoachen.
 • De opleiding heeft hbo werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust-kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag over schrijft. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en een praktijkgericht examen. In les 9 maak je een toets en in les 10 een praktijkgerichte casus. Je wordt hierin begeleid naar het eindresultaat en daardoor is er een grote slagingskans.  Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig Creatief Coachen.
 • Aanvangsniveau: Je hebt het eerste jaar van de opleiding Creatieve Kindercoaching gevolgd. Verder minimaal een relevante beroepsgerichte opleiding op mbo-niveau. We werken op het ogenblik aan certificering van de opleiding bij de KNTO.
 • Studiemateriaal: Je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader heeft copyright en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • De lengte van de opleiding is 10 lesdagen van 4 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hieronder of in de agenda.
 • Studiebelasting: 55 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (10 x 4 uur),  de startopdracht 1uur, het schrijven van een reflectieverslag (10 uur) en het lezen van de reader en het boek ‘Kinderen geven tekens’ (4 uur). Om tot goed resultaat te komen, is het raadzaam om buiten de lessen om bezig te zijn met creatief coachen, leuk als je er over leest, op internet dingen opzoekt, of al gaat oefenen. Per les zal er een thuiswerkopdracht worden mee gegeven om je daarin uit te dagen. Ook kunnen studenten gezamenlijk afspreken om intervisiebijeenkomsten te plannen.
 • Certificaat: je krijgt een certificaat als je 9 van de 10 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. Er is geen mogelijkheid tot vrijstelling.
 • Kosten: 975 euro btw vrij dit is inclusief lesreader en -materiaal.

Overzicht Creatieve Kindercoaching derde jaar

 • Doel van de opleiding: Je verdiept je in het vak van Creatief Kindercoach.
 • Inhoud: Je leert meer over het procesmatig creatief werken. Je leert zelf om creatieve interventies te doen en krijgt daar feedback op. We werken praktijkgericht met casussen en jouw beroepshouding daar in. We duiken nog verder in de structuur van het Creatief Kindercoachen. Je ontwikkelt zelf toegepaste creatieve interventies.
 • De opleiding heeft een hbo werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag over schrijft. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en een praktijkgericht examen. In les 9 maak je een toets en in les 10 een praktijkgerichte casus. Je wordt hierin begeleid naar het eindresultaat en daardoor is er een grote slagingskans. Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig Creatief Coachen.
 • Aanvangsniveau: Je hebt de opleiding Creatieve Kindercoaching eerste jaar en tweede jaar gevolgd. Verder minimaal een relevante beroepsgerichte opleiding op mbo-niveau.
 • Studiemateriaal: Je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader heeft copyright en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • De lengte van de opleiding is 10 lesdagen van 4 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hieronder of in de agenda.
 • Studiebelasting: 55 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (10 x 4 uur), de startopdracht (1 uur), het schrijven van een reflectieverslag (10 uur) en het lezen van de reader en het boek ‘Kinderen geven tekens’ (4 uur).
 • Certificaat: Je krijgt een certificaat als je 9 van de 10 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. (Er is geen mogelijkheid tot vrijstelling)
 • kosten: 975 euro btw-vrij. Dit is inclusief lesreader en materiaal.

Accreditatie 

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de KNTO (45,5 ECTS). Dat houdt in dat als je voldoende accreditatiepunten hebt je kunt aansluiten bij een beroepsvereniging. Als je dan nog de medische of psychosociale basiskennis volgt kun je vergoed worden via de aanvullende zorgverzekeraars.

14b

38v

Ik kijk er naar uit om je weer te ontmoeten en met jou de verdieping in te gaan. Er zijn momenteel nog geen data voor het derde jaar beschikbaar.

naam

38l

Dit filmpje geeft een goede sfeerimpressie van Intence Opleidingen:

38l

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden kun je hier klikken.

Je betaalt dan 300 euro als aanbetaling en voor aanvang krijg je nog een factuur om het resterende bedrag te voldoen.

Geef in het opmerkingenveld aan op welke dag  en welk jaar je wilt.

Je kunt kiezen of je een annuleringsverzekering af wilt sluiten.

klik hier voor Aanmelden en betalen

Voor vragen kun je bellen met 06-24111962

of vul hier je reactie in.

38l

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top