Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Opleiding Creatief Coachen

 

 Opleiding Creatieve coaching

408

Leer ook het leukste beroep wat je kunt bedenken

Waarom Creatief Coachen?

Coachingsgesprekken worden vaak voornamelijk op cognitief niveau gevoerd. Creatief Coachen brengt je veel meer bij het voelen en het onbewuste. Door creativiteit wordt het onbewuste zichtbaar wat een mooi uitgangspunt is voor een gesprek. Ook leer je hoe je middels creativiteit op een effectieve manier verandering kunt bewerkstelligen. Het helpt om te leven vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd. Het brengt je dus ook terug naar jouw authenticiteit. En daar worden mensen blij en gelukkig van.

Voor wie?

collage

Weer leven vanuit je hart?

Ben jij een therapeut, een hulpverlener of een coach en zou jij jouw vaardigheden willen uitbreiden met creatieve methodes? Zou jij mensen willen begeleiden om van denken naar voelen te gaan? Wil jij jouw klanten door middel van creativiteit begeleiden naar het nemen van regie over hun leven en hen te helpen om nieuwe bewuste keuzes maken. Dan is deze opleiding wat voor jou. Ook als je een beginnend coach bent vormt deze opleiding een goede basis. De opleiding is voor mensen die individueel werken met mensen in de vorm van coaching/therapie. Bijvoorbeeld in de psychiatrie, de maatschappelijke opvang, de verslavingszorg, de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg. Of voor mensen die vanuit hun eigen praktijk werken.  Word je hier blij van? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Wat leer je?

In de opleiding leer je hoe je ervaringsgericht kunt coachen. Je leert om gebruik te maken van totale communicatie. Dat wil zeggen dat het non-verbale, het fysieke, het onbewuste, het emotionele en het energetische niveau ook meedoen. Je leert om met creatieve methodes naar de kern van het probleem te gaan, het te doorvoelen en er vervolgens  een andere, positievere ervaring voor in de plaats te zetten. De creatieve methodes die gebruikt worden zijn onder andere tekenen, schilderen, kleien, opstellingen, voice dialoog, lichaamsgericht werken en je uiten met de stem. Ook wordt er in de opleiding gebruik gemaakt methodes uit NLP, familieopstellingen en energetisch werken.

Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Je leert het vak van creatief coach, doordat je oefent op je mede-studenten en zij op jou. Daardoor ervaar je zelf wat het effect is van deze manier van werken. Je leert hoe je je eigen angsten, onzekerheden en traumatische ervaringen kunt overwinnen. Er komt een persoonlijke ontwikkeling op gang. Je groeit in wie jij bent.  Alles wat jij zelf leert, kun jij anderen leren.  Daarnaast leer je ook echt een vak. Je leert creatieve methodes, hoe ze toe te passen, welke materialen je wanneer kunt gebruiken en hoe jij naar aanleiding van de creatieve opdracht een coachend gesprek kunt voeren. Je krijgt feedback op jouw manier van coachen. Tevens leer je hoe je dit mooie vak in de wereld kunt zetten, hoe je dat in jouw werk kunt integreren of hoe jij als zelfstandig coach hiervoor kunt gaan staan. De opleiding is dus tweeledig enerzijds gericht op persoonlijke ontwikkeling anderzijds op een professionele ontwikkeling.

Thema’s

Naast ervaringsgericht werken zal er ook theoretische uitleg zijn. Een ieder krijgt ook een eigen reader waarin de verschillende theoretische achtergronden worden toegelicht. Er wordt gewerkt met een aantal thema’s:

grip krijgen op je angsten

 1. Theoretische uitgangspunten
 2. Creatieve methodes en materialen
 3. Werken met angsten en lijfwerk
 4. Werken met taal en gedichtjes
 5. Innerlijk kindwerk
 6. Voice dialogue
 7. Familie opstellingen en relaties
 8. Afsluiting en presentaties

Ook zijn er nog algemene thema’s hoe zet je dit werk in de wereld, welke structuur heeft een coachingsgesprek of een coachingstraject?, welke materialen gebruik je wanneer?

Hier onder een korte video, die uitlegt hoe creatief coachen werkt.

Eindpresentatie

Iedere deelnemer geeft de laatste opleidingsdag een eindpresentatie. Dat kan gaan over je eigen ontwikkeling of over je professionele ontwikkeling. In deze presentatie laat je op een creatieve manier zien welke stappen jij persoonlijk hebt gezet. Of je verzint een creatieve activiteit die je met de groep doet, zodat we jouw professionele ontwikkeling kunnen zien. Het motto van Intence Opleidingen is ‘alles is goed, want jij bent goed’ Dus het gaat bij deze presentatie vooral om het plezier wat je erbij mag beleven. Na iedere lesdag is het goed om voor jezelf een verslag te schrijven. Verder krijg je geen huiswerk. Het jaar wordt afgesloten met het uitreiken van het certificaat. Dit krijg je bij aanwezigheid van minimaal 7 lesdagen.

16

Creatieve eindpresentatie

Hieronder een filmpje van een creatieve eindpresentatie

Oud-cursisten over Margo

“Margo leert dat er niet een manier is maar dat je jouw manier moet ontdekken. Niet vanuit een methode die je star aan moet houden, volg je gevoel en gebruik wat je hebt geleerd als leidraad.”
“Margo nodigt uit tot kijken vanuit een ander perspectief. Dat is helpend en van enorme toegevoegde waarde.”

“Margo is helemaal niet autoritair maar wel de leider van de groep. Deelt haar eigen ervaringen, stelt zich kwetsbaar op en daar leer ik van. Erica van Wijngaarden van Zielsbekwaam leven en ondernemen.

Kosten, plaats en tijdstip

De opleiding Creatief Coachen wordt gegeven op dinsdagen, woensdagen, vrijdagen, of zaterdagen in het Oranjepark 4 in Dordrecht. De opleidingen worden gegeven van 10.00 uur tot 17.00 uur.  De kosten voor de opleiding zijn 900 euro inclusief reader, materiaal en is btw vrij.

De opleiding op zaterdagen vindt plaats op de volgende dagen:

 • zaterdag 18-09-2021
 • zaterdag 30-10-2021
 • zaterdag 04-12-2021
 • zaterdag 08-01-2022
 • zaterdag 05-02-2022
 • zaterdag 02-04-2022
 • zaterdag 07-05-2022
 • zaterdag 04-06-2022

De opleiding op vrijdagen vindt plaats op de volgende dagen:

 • vrijdag 08-10-2021
 • vrijdag 12-11-2021
 • vrijdag 10-12-2021
 • vrijdag 14-01-2022
 • vrijdag 18-02-2022
 • vrijdag 18-03-2022
 • vrijdag 15-04-2022
 • vrijdag 27-05-2022

 

De opleiding op woensdagen vindt plaats op de volgende dagen:

 • woensdag 05-01-2022
 • woensdag 19-01-2022
 • woensdag 02-02-2022
 • woensdag 23-02-2022
 • woensdag 16-03-2022
 • woensdag 06-04-2022
 • woensdag 18-05-2022
 • woensdag 08-06-2022

Met het oog op corona

Met betrekking tot Corona. De ruimte is 70 vierkante meter en we hebben tafels van 1,60 meter, dus afstand houden is goed mogelijk. Komen er restricties dan gaan we on-line verder of verzetten de fysieke les.

13

 

Recensie van een cursist:

Deze opleiding heeft me blij gemaakt. Ik heb persoonlijk hele mooie stappen gezet en ik leer een prachtig vak. Daar word je gewoon blij van. P.

36514089_2248789258481421_7883217776645505024_n

Recensie

Ik vond deze opleiding interessant en leerzaam. Ik voel me veel sterker om straks als coach/trainer zelf aan de slag te gaan.

Margo is open, warm, liefdevol en zeer deskundig.

399

registerplein

De opleiding is zowel bij SKJ als bij Registerplein geaccrediteerd. Daardoor erkent de NFG deze opleiding ook en krijg je dus ook je accreditatie punten.

Na het eerste jaar is er een mogelijkheid om ook een tweede jaarsopleiding Creatief Coachen te volgen.

Naast een algemene opleiding creatief coachen is ook een opleiding creatief coachen voor kindercoaches. Deze opleiding is speciaal voor professionals die met kinderen willen werken.  Klik hier voor deze opleiding

1515

Dit is een filmpje wat een goede sfeerimpressie geeft van Intence Opleidingen

1515

Aanmelden

Via onderstaande linken kun je je aanmelden.

Je betaalt dan 300 euro als aanbetaling en je kunt kiezen om ook nog een annuleringsverzekering af te sluiten

Voor aanvang ontvang je een factuur voor de resterende 600 euro. Wil je het resterende bedrag graag in termijnen voldoen, vermeld dit dan bij je aanmelding in het vak vragen en opmerkingen. In dit vak kun je ook aangeven op welke dag je de opleiding wilt volgen

Via deze link kun je je aanmelden voor de opleiding Creatief Coachen.

Wanneer je vragen hebt kun je bellen 06-24111962.

Of je kunt het contactformulier invullen.

1515

Beroepsverenigingen

 • Groeien in bewustzijn
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
 • Gcoach

Social Media

Back to Top