Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Opleiding Creatief Coachen

 Jaaropleiding Creatieve coaching

408

Leer ook het leukste beroep wat je kunt bedenken

Voor wie?

collage

Weer leven vanuit je hart?

Deze opleiding creatief coachen is voor coaches, therapeuten en hulpverleners die echt veranderingen willen bewerkstelligen. Die mensen willen begeleiden om van denken naar voelen te gaan. Die efficiënter willen werken. Bovenal is deze opleiding voor mensen die niet alleen willen praten maar creatief met hun klanten willen werken. Het is voor mensen die individueel werken met mensen in de vorm van coaching/therapie. Tevens voor professionals die werken met verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld in de psychiatrie, de maatschappelijke opvang, de verslavingszorg, de ouderenzorg of de gehandicapte zorg.  Herken jij jezelf hier in en word je hier blij van? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Wat leer je?

In opleiding leer je hoe je holistisch en ervaringsgericht kunt coachen. Je leert om gebruik te maken van totale communicatie. Je leert om met creatieve methodes naar de kern van het probleem te gaan, het te doorvoelen en er vervolgens  een andere, positievere ervaring voor in de plaats te zetten. De creatieve methodes die gebruikt worden zijn onder andere tekenen, schilderen, kleien, opstellingen, voice dialoog, lichaamsgericht werken en je uiten met de stem. Ook wordt er in de opleiding gebruik gemaakt methodes uit NLP, familieopstellingen en energetisch werken.

Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Je leert het vak van creatief coach, doordat je oefent op je mede-studenten en zij op jou. Daardoor ervaar je zelf wat het effect is van deze manier van werken. Je leert hoe je je eigen angsten, onzekerheden en traumatische ervaringen kunt overwinnen. Er komt een persoonlijke ontwikkeling op gang. Je groeit in wie jij bent.  Alles wat jij zelf leert, kun jij anderen leren.  Daarnaast leer je ook echt een vak. Je leert creatieve methodes, hoe ze toe te passen, welke materialen je wanneer kunt gebruiken en hoe jij naar aanleiding van de creatieve opdracht een coachend gesprek kunt voeren. Je krijgt feedback op jouw manier van coachen. Tevens leer je hoe je dit mooie vak in de wereld kunt zetten, hoe je dat in jouw werk kunt integreren of hoe jij als zelfstandig coach hiervoor kunt gaan staan. De opleiding is dus tweeledig enerzijds gericht op persoonlijke ontwikkeling anderzijds op een professionele ontwikkeling.

Thema’s

Naast ervaringsgericht werken zal er ook theoretische uitleg zijn. Een ieder krijgt ook een eigen reader waarin de verschillende theoretische achtergronden worden toegelicht. Er wordt gewerkt met een aantal thema’s:

grip krijgen op je angsten

grip krijgen op je angsten

 1. Theoretische uitgangspunten
 2. Creatieve methodes en materialen
 3. Werken met angsten en lijfwerk
 4. Werken met taal en gedichtjes
 5. Innerlijk kindwerk
 6. Voice dialogue
 7. Familie opstellingen en relaties
 8. Afsluiting en presentaties

Ook zijn er nog algemene thema’s hoe zet je dit werk in de wereld, welke structuur heeft een coachingsgesprek of een coachingstraject?, welke materialen gebruik je wanneer?

 

Eindpresentatie

Eindpresentatie van een student.

Eindpresentatie van een student.

Iedere deelnemer geeft de laatste opleidingsdag een eindpresentatie. Dat kan gaan over je eigen ontwikkeling of over je professionele ontwikkeling. In deze presentatie laat je op een creatieve manier zien welke stappen jij persoonlijk hebt gezet. Of je verzint een creatieve activiteit die je met de groep doet, zodat we jouw professionele ontwikkeling kunnen zien. Na iedere lesdag is het goed om voor jezelf een verslag te schrijven. Verder krijg je geen huiswerk. Het jaar wordt afgesloten met het uitreiken van het certificaat. Dit krijg je bij aanwezigheid van minimaal 7 lesdagen.

 

Oud-cursisten over Margo

“Margo leert dat er niet een manier is maar dat je jouw manier moet ontdekken. Niet vanuit een methode die je star aan moet houden, volg je gevoel en gebruik wat je hebt geleerd als leidraad.”
“Margo nodigt uit tot kijken vanuit een ander perspectief. Dat is helpend en van enorme toegevoegde waarde.”

“Margo is helemaal niet autoritair maar wel de leider van de groep. Deelt haar eigen ervaringen, stelt zich kwetsbaar op en daar leer ik van. Erica van Wijngaarden van Zielsbekwaam leven en ondernemen.

16

 

Hieronder een filmpje van een creatieve eindpresentatie

Kosten, plaats en tijdstip

De opleiding Creatief Coachen wordt gegeven op 8 dinsdagen of 8 vrijdagen in het Oranjepark 4 in Dordrecht. De opleidingen worden gegeven op van 10.00 uur tot 17.00 uur.  De ruimte is groot en we hebben tafels van 1,60 meter, dus afstand houden is goed mogelijk. Komen er restricties dan gaan we on-line verder of verzetten de fysieke les.

20200918_165938

De kosten voor de opleiding zijn 900 euro inclusief reader, materiaal en is btw vrij. Het is fijn als je al coachingservaring hebt. Ook zonder ervaring kun je deelnemen.

De opleiding op dinsdagen vindt plaats op de volgende dagen:

 • dinsdag 26-01-2021
 • dinsdag 23-02-2021
 • dinsdag 16-03-2021
 • dinsdag 30-03-2021
 • dinsdag 13-04-2021
 • dinsdag 25-05-2021
 • dinsdag 15-06-2021
 • dinsdag 29-06-2021

De opleiding op vrijdagen vindt plaats op de volgende dagen:

 • vrijdag 29-01-2021
 • vrijdag 12-02-2021
 • vrijdag 16-04-2021
 • vrijdag 30-04-2021
 • vrijdag 14-05-2021
 • vrijdag 28-05-2021
 • vrijdag 18-06-2021
 • vrijdag 02-07-2021

 

Recensie van een cursist:

Deze opleiding heeft me blij gemaakt. Ik heb persoonlijk hele mooie stappen gezet en ik leer een prachtig vak. Daar word je gewoon blij van. P.

36514089_2248789258481421_7883217776645505024_n

Recensie

Ik vond deze opleiding interessant en leerzaam. Ik voel me veel sterker om straks als coach/trainer zelf aan de slag te gaan.

Margo is open, warm, liefdevol en zeer deskundig.

399

registerplein

De opleiding is zowel bij SKJ als bij Registerplein geaccrediteerd. Daardoor erkent de NFG deze opleiding ook en krijg je dus ook je accreditatie punten.

Na het eerste jaar is er een mogelijkheid om ook een tweede jaarsopleiding Creatief Coachen te volgen.

Naast een algemene opleiding creatief coachen is ook een opleiding creatief coachen voor kindercoaches. Deze opleiding is speciaal voor professionals die met kinderen willen werken.  Klik hier voor deze opleiding

1515

Dit is een filmpje wat een goede sfeerimpressie geeft van Intence Opleidingen

1515

Aanmelden

Via onderstaande linken kun je je aanmelden.

Je betaalt dan 300 euro als aanbetaling en je kunt kiezen om ook nog een annuleringsverzekering af te sluiten

Voor aanvang ontvang je een factuur voor de resterende 600 euro. Wil je het resterende bedrag graag in termijnen voldoen, vermeld dit dan bij je aanmelding in het vak vragen en opmerkingen.

Via deze link kun je je aanmelden voor de opleiding Creatief Coachen op vrijdagen en dinsdagen.

Geef in het tekstvak aan op welke dag je wilt komen.

Wanneer je vragen hebt kun je bellen 06-24111962.

Of je kunt het contactformulier invullen.

1515

Beroepsverenigingen

 • Groeien in bewustzijn
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
 • Gcoach

Social Media

Back to Top