Opleiding Creatief Coachen

34s

Creatief Coachen is effectief en je wordt er blij van

7

Waarom Creatief Coachen?               

Coachingsgesprekken worden vaak voornamelijk op cognitief niveau gevoerd. Creatief Coachen brengt je veel meer bij het voelen en het onbewuste. Je komt op diepere lagen in jezelf en dat maakt het een effectievere vorm van hulp. Door het uiten middels creativiteit wordt het onbewuste zichtbaar wat een mooi uitgangspunt is voor een inzichtgevend gesprek. Ook leer je hoe je middels creativiteit op een effectieve manier verandering kunt bewerkstelligen. Het helpt om te leven vanuit je hart in plaats van uit je hoofd. Het brengt je dus ook terug naar jouw authenticiteit. En daar worden mensen blij en gelukkig van. Word je hier blij van? Lees dan vooral verder.

37sVoor wie?

Ben jij coach, hulpverlener of therapeut en zou jij jouw vaardigheden willen uitbreiden met creatieve methodes? Zou jij mensen willen begeleiden om van denken naar voelen te gaan? Wil je jouw klanten door middel van creativiteit begeleiden naar het nemen van regie over hun leven en hen helpen om nieuwe bewuste keuzes te maken? Dan is deze opleiding wat voor jou. De opleiding is voor mensen die individueel werken met mensen in de vorm van coaching en/of therapie. Bijvoorbeeld in de psychiatrie, de maatschappelijke opvang, de verslavingszorg, de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg. Of voor mensen die vanuit hun eigen praktijk als coach werken.

Wat leer je?

In de opleiding leer je hoe je ervaringsgericht kunt coachen. Je leert om gebruik te maken van totale communicatie. Dat wil zeggen dat het non-verbale, het fysieke, het onbewuste, het emotionele en het energetische niveau ook meedoen. Je leert om met creatieve methodes naar de kern van het probleem te gaan, het te doorvoelen en er vervolgens een andere, positievere ervaring voor in de plaats te zetten. De creatieve methodes die gebruikt worden zijn onder andere tekenen, schilderen, kleien, opstellingen, voice dialogue, lichaamsgericht werken en je uiten met je stem. Ook wordt er in de opleiding gebruik gemaakt methodes uit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), familieopstellingen en energetisch werken.

Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Je leert het vak van creatief coach doordat je oefent op je medestudenten en zij op jou. Daardoor ervaar je zelf wat het effect is van deze manier van werken. Je leert hoe je je eigen angsten, onzekerheden en traumatische ervaringen kunt overwinnen. Er komt een persoonlijke ontwikkeling op gang. Je groeit in wie jij bent. Alles wat jij zelf leert, kun jij anderen leren. Daarnaast leer je ook echt een vak. Je leert creatieve methodes, hoe ze toe te passen, welke materialen je wanneer kunt gebruiken en hoe jij naar aanleiding van de creatieve opdracht een coachend gesprek kunt voeren. Je krijgt feedback op jouw manier van coachen. Ook leer je hoe je dit mooie vak in de wereld kunt zetten, hoe je dat in jouw werk kunt integreren of hoe jij als zelfstandig coach hiervoor kunt gaan staan. De opleiding is dus tweeledig. Enerzijds gericht op persoonlijke ontwikkeling, anderzijds op professionele ontwikkeling.

33y jpgThema’s

Naast ervaringsgericht werken zal er ook theoretische uitleg zijn. Iedereen krijgt een eigen reader waarin de verschillende theoretische achtergronden worden toegelicht. Er wordt gewerkt met een aantal thema’s:

 1. Theoretische uitgangspunten
 2. Creatieve methodes en materialen
 3. Werken met angsten en lijfwerk
 4. Werken met taal en gedichten
 5. Innerlijk kindwerk
 6. Voice dialogue
 7. Familie opstellingen en relaties
 8. Creatief coachen bij hooggevoeligheid en burn-out
 9. Creatief coachen bij rouw en verlies
 10. Theoretische toets en praktijkgerichte casus

37x

 Theoretische toets en praktijkgerichte casus   38c

Iedere cursist maakt op lesdag 9 een theoretische toets. Die gaat over theorie uit de reader, het boek en wat in de lessen is behandeld. Daarnaast maakt iedere cursist de laatste opleidingsdag een praktijkgerichte casus. De cursisten presenteren aan de rest van de groep de creatieve interventies voor de gekregen casus. Het motto van Intence Opleidingen is ‘alles is goed, want jij bent goed’ In de opleiding word je klaargestoomd om deze toets en casus te kunnen maken. Als je gewoon bij de lessen aanwezig bent geweest is er een grote kans van slagen. Het jaar wordt afgesloten met het uitreiken van het certificaat. Dit krijg je bij aanwezigheid van minimaal 9 lesdagen en het maken van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus.

50

Oud-cursisten over Margo

“Margo leert dat er niet één manier is maar dat je jouw manier moet ontdekken. Niet vanuit een methode die je star aan moet houden, volg je gevoel en gebruik wat je hebt geleerde als leidraad.”
“Margo nodigt uit tot kijken vanuit een ander perspectief. Dat is helpend en van enorme toegevoegde waarde.”

“Margo is helemaal niet autoritair maar wel de leider van de groep. Deelt haar eigen ervaringen, stelt zich kwetsbaar op en daar leer ik van. Erica van Wijngaarden van Zielsbekwaam leven en ondernemen.

Kosten 34w

De kosten voor de opleiding zijn €1250. Dat is belastingvrij en inclusief reader en materialen. In overleg kun je in termijnen betalen.

Wil je eerst gratis kennis maken? Meer weten ons?

Gratis kennis maken? Klik dan hier voor meer informatie.

Meer weten over ons? Klik dan hier voor meer informatie.

37c

Als je hier blij van wordt, gun het jezelf en meld je aan.

Plaats en tijdstip

De opleiding wordt gegeven op vrijdagen of zaterdagen of dinsdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Oranjepark 4 in Dordrecht

Vrijdagen:

 1. 22-03-2024
 2. 19-04-2024
 3. 31-05-2024
 4. 21-06-2024
 5. 12-07-2024
 6. 23-08-2024
 7. 20-09-2024
 8. 18-10-2024
 9. 22-11-2024
 10. 20-12-2024

Zaterdagen:

 1. 21-09-2024
 2. 12-10-2024
 3. 16-11-2024
 4. 14-12-2024
 5. 18-01-2025
 6. 15-02-2025
 7. 15-03-2025
 8. 19-04-2025
 9. 31-05-2025
 10. 14-06-2025

Dinsdagen:

 1. 22-10-2024
 2. 12-11-2024
 3. 17-12-2024
 4. 14-01-2025
 5. 11-02-2025
 6. 11-03-2025
 7. 15-04-2025
 8. 20-05-2025
 9. 17-06-2025
 10. 08-07-2025

Aanmelden

Onder aan deze pagina is een link om je aan te melden. Je kunt in het vak opmerkingen dan zeggen om welke dag het gaat. Zou je eerst willen kennis maken? Doe dan mee met de gratis les creatief coachen via Zoom. Je kunt dan sfeer proeven, ervaren hoe het werkt, kennismaken met de docent en vragen stellen. Hier de link 

37z

Recensie

Ik vond deze opleiding interessant en leerzaam. Ik voel me veel sterker om straks als coach/trainer zelf aan de slag te gaan.

Margo is open, warm, liefdevol en zeer deskundig.

37dDe opleiding is bij de KTNO en de BATC geaccrediteerd

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de KNTO en de BATC (15ECTS). Dat houdt in dat als je voldoende accreditatiepunten hebt je kunt aansluiten bij een beroepsvereniging en als je dan nog de medische of psychosociale basiskennis volgt, dat je vergoed wordt door sommige zorgverzekeraars.

14b

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding als Jeugd-en Gezinsprofessional en kun je SKj punten gebruiken? Dan heb ik goed nieuws want de SKJ accreditatie is aangevraagd. We zijn in afwachting van de toekenning.  Klik dan hier voor SKJ accreditatie 

Verdieping

Na het eerste jaar is er een mogelijkheid om ook een tweede jaarsopleiding Creatief Coachen te volgen. Klik hier voor deze opleiding Naast een algemene opleiding creatief coachen is ook een opleiding creatief coachen voor kindercoaches. Deze opleiding is speciaal voor professionals  die met kinderen willen werken.  Klik hier voor deze opleiding  

37tOverzicht Opleiding Creatief Coachen:

 • Doel van de opleiding: Je leert het vak van Creatief Coach.
 • Inhoud: Je leert vele creatieve interventies om volwassenen te begeleiden naar meer geluk en blijheid. Ook zal er een stuk materialenkennis worden gedeeld. Je leert wanneer je welke materialen gebruikt en krijgt theoretische kennis en achtergrondinformatie.
 • De opleiding heeft een hbo werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust-kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag van schrijft. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkgericht examen. In les 9 maak je een toets en in les 10 een praktijkgerichte casus. Maak je niet druk, ik zie het als docent als mijn taak om jou te begeleiden naar een geslaagd eindresultaat. Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig Creatief Coachen.
 • Aanvangsniveau: minimaal een relevante beroepsgerichte opleiding op mbo-niveau. Deze opleiding is geaccrediteerd bij de KNTO.  Er is voor beginnend coaches met onvoldoende vooropleiding ook een mogelijkheid om een certificaat te krijgen zonder dat je gecertificeerd bent. Heb je vragen over het niveau, bel gerust even, dan kijken we er samen naar.
 • Studiemateriaal: Je krijgt een reader met achtergrondinformatie en een boekenlijstje om te bestuderen. De studiereader is geschreven door Margo Riphagen. Bij aanvang van de opleiding ontvangt de cursist deze reader. De reader heeft copyright  en mag alleen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.
 • De lengte van de opleiding is 10 lesdagen van 7 uur per lesdag. Inschrijving voor de opleiding is mogelijk op verschillende dagen, kijk daarvoor hierboven of in de agenda.
 • Studiebelasting: 85 uur. Dit bestaat uit de lesdagen (10 x 7 uur), de startopdracht (1 uur), het schrijven van een reflectieverslag (10 uur) en het lezen van de reader en het boek ‘Kinderen geven tekens’ (4 uur). Dit omdat hier in veel uitleg staat over interpretatie van de beelden. Om tot een goed resultaat te komen, is het raadzaam om buiten de lessen om bezig te zijn met creatief coachen, leuk als je er over leest, op internet dingen opzoekt, of al gaat oefenen. Per les zal er een thuiswerkopdracht worden meegegeven om je daarin uit te dagen. Ook kunnen studenten gezamenlijk afspreken om intervisiebijeenkomsten te plannen.
 • Certificaat: je krijgt een certificaat als je 9 van de 10 lesdagen aanwezig bent geweest en na afronding van de theoretische toets en de praktijkgerichte casus. (Er is geen recht op vrijstelling)
 • Kosten: 1250,- euro btw-vrij inclusief lesreader en materiaalgebruik.

38l

Dit is een filmpje wat een goede sfeerimpressie geeft van Intence Opleidingen:

38l

Aanmelden

Via onderstaande link kun je je aanmelden.

Je betaalt dan 300 euro als aanbetaling en je kunt kiezen om ook nog een annuleringsverzekering van 50 af te sluiten

Voor aanvang ontvang je een factuur om het de resterende bedrag te betalen.

Klik hier voor aanmelden en betalen

Wanneer je vragen hebt kun je bellen 06-24111962.

Of je kunt mailen naar info@intenceopleidingen.nl

38l

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top