Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Opleidingen

Intence Opleidingen

408

Werken met je hart als kompas

Intence opleidingen zijn coachingsopleidingen die de mogelijkheid geven om coachingsvragen niet alleen vanuit het hoofd te bekijken maar ook vanuit het hart, het onbewuste en het hogere weten.

Het lesaanbod van Intence opleidingen bestaat uit Creatieve Coachingsopleidingen en de opleiding Transformatiecoachen.

Creatieve Opleidingen

Door met klanten creatief of ervaringsgericht te werken, breng je hen in contact met de wijsheid die al in hen zit. Op die manier dragen de creatieve coachingsopleidingen bij aan een volledig antwoord op de coachingsvragen en ervaren klanten snel en blijvend resultaat.

Schilderij behorend bij eindpresentatie.

Schilderij behorend bij eindpresentatie.

Bij de creatieve opleidingen kun je denken aan:

tekenen, schilderen, kleien, lichaamsgericht werken, werken met opstellingen, voice dialoog en werken met de stem.

Je leert in deze opleiding allerlei creatieve technieken en methodes die je in kunt zetten in jouw coaching. Je zult merken dat deze methodes de antwoorden op vragen ontvouwen en duidelijk maken. Creatieve opleidingen helpen jou als coach om mensen te begeleiden om hun hart te openen en weer te luisteren naar hun eigen intuïtie. En uiteindelijk zijn dat de beste antwoorden die ze kunnen krijgen. Bij creatief coachen gebruik je gesprekstechnieken en als extra maak je gebruik van ervaringsgerichte methodes. Je creëert een ervaring voor de klant en door die ervaring wordt de klant zich bewust van de eigen patronen, gevoelens en onzekerheden. Je leert als coach welke vragen je kunt stellen zodat de klant zelf weet wat er nodig is. Zodat hij/zij beter met zichzelf, anderen of situaties om kan gaan. Creatieve opleidingen vergroten je plezier en effectiviteit in het coachen. Creatieve opleidingen zijn een cadeautje aan jezelf en de mensen waarmee je werkt. Creatieve opleidingen openen deuren en geven inzichten en leiden dus tot persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De Opleiding Transformatie Coachen

In deze opleiding leer je jouw klant te begeleiden naar meer verbinding met je innerlijke Bron, de liefde die wij zijn. In deze opleiding leer je hoe je de ervaringen, angst, inprentingen, opvoeding en overtuigingen, die jou weg houden van jouw ware zelf kunt transformeren. Je helpt jouw klant om weer te worden wie hij/zij altijd al was. Je begeleid processen waarbij je de klant terug laat stappen in liefde. En als je kijkt vanuit liefde wordt alles anders.

De creatieve opleidingen van Intence opleidingen:

Bewustzijnsopleiding

De Creatieve opleidingen

Allereerst leer je om een goede hulpvraag te stellen. Als de hulpvraag duidelijk is, dan ga je creatief coachen. Dat houdt in dat je als coach een creatieve opdracht geeft. Daardoor worden de interne processen in de creatie zichtbaar. Vervolgens leer je hoe je met de cliënt en haar creatieve uitingen een gesprek kunt voeren. Je laat vertellen wat de pijn is en hoe het anders kan. Door het creatief werken, wordt de cliënt zich daarvan bewust. Creatieve opdrachten zijn onder andere: tekenen, schilderen, kleien, een familieopstelling, lichaamsgericht werken, werken met voice dialog, werken met de stem of werken met energie.

Praktische oefeningen

Tijdens de  Creatieve coachingsopleidingen leer je om een goede hulpvraag te formuleren. Je stelt vragen over wat de cliënt wil bereiken. Je formuleert aan de hand daarvan positieve doelen. Vervolgens leer je veel ervaringsgerichte/creatieve oefeningen. Je leert hoe je van de hulpvraag naar een ervaringsgerichte opdracht kunt komen. Je leert hoe jouw cliënt zich kan uiten middels creatieve methodes. Middels gesprekstechnieken begeleid je de cliënt verder. Je vraagt bijvoorbeeld ‘Wat voel je bij de tekening die gemaakt is?’, maar ook  ‘Wat wens je?’ en ‘Hoe kun je dat bereiken?’ en ‘Wat zou de eerste stap zijn omdat te bereiken?’ Je leert de cliënt wat ze anders kan doen. De tekening of het kleiwerkje vormt het uitgangspunt om verder met elkaar te praten.

Ervaringsgericht coachen maakt datgene wat met de hulpvraag te maken heeft inzichtelijk. Het onderliggende probleem wordt voelbaar. En er kan worden ervaren hoe men anders met de situatie om kan gaan. Het geeft de mogelijkheid om te verwerken en andere keuzes te maken. Als  professional leer je om jouw cliënten echt te laten veranderen, hun hart te laten openen, hun eigen wijsheid te ervaren en zelf te verzinnen hoe ze anders met de moeilijke situatie om kunnen gaan.

Opleiding Transformatiecoachen

Naast de ervaringsgerichte creatieve opleidingen wordt er ook een opleiding Transformatie coachen gegeven. In deze opleiding leer je de kunst van transformeren (veranderen). Je begeleidt mensen naar een groter bewustzijn en helpt hen te openen in liefde. Heb jij zelf al de nodige stappen gezet om te groeien in bewustzijn en wil je nu graag anderen daarin begeleiden, dan is deze opleiding uitermate geschikt voor jou.

De opleidingen geven je hele concrete ‘tools’ om jouw cliënten te begeleiden.

De scholingslocatie

Intence Opleidingen is gevestigd het mooie pand in de Fuutstraat 22 in Dordrecht.

P1100457

20180825_120540

Deskundigheidsbevordering

Naast het hier boven beschreven opleidingsaanbod, is er de mogelijkheid voor supervisie en intervisie. Die kunnen plaats vinden in de praktijkruimte in de Fuutstraat 22 in Dordrecht, of op locatie.

Individuele therapie/coaching

Naast coaching opleidingen verzorg ik individuele therapie voor kinderen en volwassen. Op deze manier blijf ik heel nauw met de praktijk verbonden. In mijn lessen kan ik vele praktijkvoorbeelden laten zien en dat maakt mijn lessen heel erg levendig. Voor meer informatie over individuele therapie/coaching verwijs ik naar mijn andere sites.

Voor volwassenen: https://www.transformatiecoachen.nl/

Voor kinderen:     http://www.margoscreatievepraktijk.nl/therapiecoaching/

Training

Daarnaast bied ik nog verschillende groepen aan. Bijvoorbeeld voor mensen die willen groeien in bewustzijn, voor mensen die goed om willen gaan met hooggevoeligheid, voor koppels die willen groeien in hun verbinding. Kijk voor deze groepen ook op mijn andere site. https://www.transformatiecoachen.nl/opleidingen/

15

Een filmpje dat een goede sfeer impressie geeft van Intence opleidingen

1515

Recensie

20171222_133237

Zo’n mooie opleiding waarbij je je professioneel en persoonlijk ontwikkeld. Echt heel veel geleerd. Met heel veel diepgang en praktische handvatten om verandering in jouw coaching te bewerkstelligen.

 

15

Aanmelden kan onderaan de pagina’s van de verschillende opleidingen

Wil je meer informatie neem contact op via het contactformulier

Of bel met 06-24111962

1515

Beroepsverenigingen

  • Groeien in bewustzijn
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
  • Gcoach

Social Media

Back to Top