Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Opleidingen

Intence Opleidingen

408

Werken met je hart als kompas

Intence opleidingen zijn coachingsopleidingen die de mogelijkheid geven om coachingsvragen niet alleen vanuit het hoofd te bekijken maar ook vanuit het hart, het onbewuste en het hogere weten.

Het lesaanbod van Intence opleidingen bestaat uit:

 • Creatieve Kindercoaching
 • Creatief Coachen
 • 2de of 3de jaar Creatieve Kindercoaching
 • 2de jaar Creatief Coachen
 • De Opleiding tot Creatieve jeugd- en gezinsprofessional
 • De opleiding Transformatie Coachen
 • De Intuïtieve en Spirituele Opleiding
 • De opleiding Counseling bij geweld en misbruik.

 

Creatieve Kindercoaching

20211217_120744

In deze opleiding leer je om kinderen te begeleiden naar meer blijheid en geluk  middels creatieve methodes. Taal sluit niet zo goed aan bij kinderen, creativiteit des te meer. Daardoor is het een zeer effectieve methode gebleken. Naast tekenen en schilderen ga je leren om effectief met poppen  en materialen te werken. Je leert doelgerichte creatieve interventies: zodat kinderen zich kunnen uiten, om trauma’s te verwerken, die hen helpen om hun angsten los te laten, om nieuw gedrag leren, om anders met moeilijk situaties om gaan om met familieperikelen en echtscheidingsproblematiek om te kunnen gaan die hen leren dat ze bij zichzelf mogen blijven en niet verstrikt hoeven te raken in loyaliteiten, die inzicht geven in hun situatie en daar weerbaar in worden, die kinderen helpen om zich goed te voelen en in hun kracht te staan, die kinderen helpen om met hun ADHD of HSP om te gaan, die kinderen helpen met rouw en verlies om te gaan

Klik hier voor meer informatie

 

Het 2de of 3de jaar creatieve Kindercoaching 

                                                                                     Klik hier voor meer informatie

Creatief Coachen

Schilderij behorend bij eindpresentatie.

Schilderij behorend bij eindpresentatie.

Door met klanten creatief of ervaringsgericht te werken, breng je hen in contact met de wijsheid die al in hen zit. Op die manier dragen de creatieve coachingsopleidingen bij aan een volledig antwoord op de coachingsvragen en ervaren klanten snel en blijvend resultaat. Bij de creatieve opleidingen kun je denken aan: tekenen, schilderen, kleien, lichaamsgericht werken, werken met opstellingen, voice dialoog en werken met de stem.

Klik hier voor meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

De Opleiding creatieve jeugd- en gezinsprofessional

Deze opleiding is voor jeugd-en gezinsprofessionals. Je leert tal van creatieve interventies om kinderen/gezinnen te begeleiden. Deze creatieve interventies kun je inpassen in het behandelingsplan wat opgesteld is binnen de instelling waarin je werkt.

                                                                                      Klik hier voor meer informatie

De Opleiding Transformatie Coachen

Dit is echt een verdiepende opleiding, waarin je echt leert hoe zaken werken. Het is een opleiding die gericht is op het vergroten van het bewustzijn. In deze opleiding leer je jouw klant te begeleiden naar meer verbinding met je innerlijke Bron, de liefde die wij zijn. In deze opleiding leer je hoe je de ervaringen, angst, inprentingen, opvoeding en overtuigingen, die jou weg houden van jouw ware zelf kunt transformeren. Je helpt jouw klant om weer te worden wie hij/zij altijd al was. Je begeleid processen waarbij je de klant terug laat stappen in liefde. En als je kijkt vanuit liefde wordt alles anders.

 

                                                                               klik hier voor meer informatie

De Intuïtieve en Spirituele opleiding

In deze opleiding leer je om je intuïtie te ontwikkelen en we maken met elkaar de Spirituele stappen die beschreven worden in het boek Verlichting van Tijn Touber. We werken ervaringsgericht.

                                                                               Klik hier voor meer informatie

De opleiding Counseling bij Geweld en Misbruik

Dit is een opleiding voor professionals. Als een klant uit het geweld is gehaald, leer je nog de tools om het geweld uit haar of hem te halen. Dit is een verdiepende opleiding voor hulpverleners en coaches die werken met klanten die geweldservaringen hebben mee gemaakt en daar mee af willen rekenen.

                                                                       Klik hier voor meer informatie

Algemene informatie

We werken bij Intence Opleidingen ervaringsgericht. Je leert je om een goede hulpvraag te formuleren. Onder elke hulpvraag zit een verlangen, we maken contact met dat verlangen.  Daar richten we ons vooral op, want alles wat je aandacht geeft groeit. Dus hoe mooi is het om verlangens te laten groeien. Dat is waarom wij werken met het PTO (positief  tegenovergestelde)

Vervolgens leer je veel ervaringsgerichte/creatieve oefeningen. Je leert hoe je van de hulpvraag naar een ervaringsgerichte opdracht kunt komen. Je leert hoe jouw cliënt zich kan uiten middels creatieve methodes of anderszins ervaringsgerichte methodes. Middels gesprekstechnieken begeleid je de cliënt verder. Je vraagt bijvoorbeeld ‘Wat voel je bij de tekening die gemaakt is?’, maar ook  ‘Wat wens je?’ en ‘Hoe kun je dat bereiken?’ en ‘Wat zou de eerste stap zijn omdat te bereiken?’ Je leert de cliënt wat ze anders kan doen. De tekening of het kleiwerkje vormt het uitgangspunt om verder met elkaar te praten.

Verder leer je theoretische kaders om te werken, en je krijgt informatie over Universele wetmatigheden en hoe je die in jouw coaching/begeleiding kunt gebruiken.

De Scholings locatie

Intence Opleidingen is gevestigd het mooie pand aan het oranjepark 4 in Dordrecht.

ruimte met zon

 

Deskundigheidsbevordering

Naast het hier boven beschreven opleidingsaanbod, is er de mogelijkheid voor supervisie en intervisie. Die kunnen plaats vinden in de praktijkruimte, of op locatie van de instelling.

Intervisie wil zeggen dat ik coaching geef aan een team en supervisie is aan een professional individueel

Klik hier voor meer informatie

Individuele therapie/coaching

Naast coaching opleidingen verzorg ik individuele therapie voor kinderen en volwassen. Op deze manier blijf ik heel nauw met de praktijk verbonden. In mijn lessen kan ik vele praktijkvoorbeelden laten zien en dat maakt mijn lessen heel erg levendig. Voor meer informatie over individuele therapie/coaching verwijs ik naar mijn andere sites.

Voor volwassenen: https://www.transformatiecoachen.nl/

Voor kinderen:     http://www.margoscreatievepraktijk.nl/therapiecoaching/

 

1515

Recensie

20171222_133237

Zo’n mooie opleiding waarbij je je professioneel en persoonlijk ontwikkeld. Echt heel veel geleerd. Met heel veel diepgang en praktische handvatten om verandering in jouw coaching te bewerkstelligen.

 

15

Aanmelden kan onderaan de pagina’s van de verschillende opleidingen

Wil je meer informatie neem contact op via het contactformulier

Of bel met 06-24111962

1515

Beroepsverenigingen

 • BATC
 • SKJ
 • KTNO keurmerk (module)
 • KTNO keurmerk (vakopleiding)
 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top