Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates via de nieuwsbrief.
Voornaam
E-mailadres

Teamcoaching

Wat is een creatieve teamcoaching?

Verloopt de samenwerking binnen uw team niet gemakkelijk? Zijn er gebeurtenissen waar u als leidinggevende geen grip op heeft? Ervaart u last van vastgeroeste patronen binnen uw organisatie? Of wilt u het beste uit uw medewerkers halen? Dan zou een  creatieve teamcoaching tot de mogelijkheden behoren. Een creatieve teamtraining leidt tot verandering op de werkvloer en in alle lagen van uw organisatie.

Waarom een creatieve teamcoaching?

Interactie bestaat slechts voor maximaal 30% uit gesproken woorden. de totale communicatie omvat veel meer dan het gesproken woord alleen. Door de werkwijze van een creatieve teamcoaching wordt de  totale interactie zichtbaar. Wat met woorden niet gezegd wordt, komt op deze manier aan het licht. . Dit is een hele prettige en efficiënte manier om problemen binnen een team op te lossen. Om communicatie weer te stroomlijnen.

teamcoaching

De werkwijze

Allereerst heb ik 1 of 2 gesprekken met u als opdrachtgever. Deze gesprekken hebben tot doel om de problemen en de bijbehorende wens tot verandering zo goed mogelijk zichtbaar te krijgen.
Tijdens de training wordt er gewerkt met theoretische modellen en met creatieve opdrachten. Gezamenlijk gaan we daarover in gesprek. Door vervolgopdrachten nodig ik mensen uit om te oefenen met andere gedragingen. Deze manier om problemen binnen een team inzichtelijk te maken, wordt ervaren als  plezierig, snel en efficiënt. Veranderingen worden mogelijk.

Voorbeeld

Deze foto gaat over een wedstrijd wie het hoogste bouwwerk maakte. Het is een groot bouwwerk van spekjes en spaghetti. Aan de wedstrijd deden vier groepen mee. Twee groepen kregen een positief geformuleerde opdracht en twee groepen kregen een negatief geformuleerde opdracht. Tevens werd er tijdens de opdracht positieve en negatieve feedback gegeven. De teams met de positieve opdracht en feedback hebben gewonnen. Op deze manier ervoer men letterlijk wat negativiteit deed met het resultaat. Deze oefening was een mooie opstap om te praten over de negativiteit die in deze instelling heerste.

 

Voor wie is een training?

De training is geschikt voor elke instelling of bedrijf. Een teamcoaching kan gericht zijn op problemen rondom communicatie, samenwerking, teamontwikkeling, leiderschap, visie, macht, conflicthantering en toekomstbeeld.

Bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen. Er kan dan vrijblijvend een eerste gesprek plaats vinden en een offerte gemaakt worden.

1515

Aanmelden en prijs

Wanneer je denkt dat ik wat voor jouw team kan betekenen, neem dan contact op met mij.

We kunnen dan samen een oriënterend gesprek voeren en er kan een offerte gemaakt worden.

Meld je aan via de e-mail. info@intenceopleidingen.nl

Of je kunt het contactformulier invullen.

1515

 

 

 

Beroepsverenigingen

  • BATC
  • SKJ
  • KTNO keurmerk (module)
  • KTNO keurmerk (vakopleiding)
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Social Media

Back to Top